WebTax – Munkaszámok importálása (csv, xls, xlsx)

WebTax – Munkaszámok importálása (csv, xls, xlsx)

 

Importálható Fájl formátuma

A feltölthető fájl formátuma csv, xls, xlsx lehet, maximális mérete 8Mbyte. A mezők sorrendje tetszőleges lehet, az egyetlen követelmény, hogy tartalmazza a kötelezően kitöltendő mező(ke)t (Elnevezés, Kód). Az adatkapcsolatokat a feltöltést követően megjelenő oldalon adhatja majd meg.

Javasoljuk, hogy az importfájlban az importálandó adat első oszlopa az A oszlop legyen, utána ne következzen kihagyandó oszlop, tehát az importfájl ténylegesen csak a szükséges importálandó adatokat tartalmazza, üres sorok ne legyenek a végén, stb.

CSV fájl esetén érdemes lehet jegyzettömbben is ellenőrizni az importálandó fájlt, az esetleges üres sorokat a végéről törölni.

 

Importálható adatok
  • Kód
  • Elnevezés
  • Követel fkvi szám
  • Tartozik fkvi szám

 

Főkönyvi számok használata

Követel és Tartozik főkönyvi szám importálása esetén annak létezni kell a WebTax adatbázisában, különben az importálás hibára fut. A főkönyvi számlaszámokat rögzíteni a Törzsek alatt a Számlatükör menüpontban lehet.

 

Importálás folyamata

Az Importok / Munkaszám import lehetőségen belül a jobb felső részen az importálás gombbal lehet kezdeményezni az importálni kívánt fájlt feltöltését a szerverre.

A következő oldalon a Fájl kiválasztása gombbal lehet kitallózni az importálandó fájlt. A Fejléc a fájlban funkció használata esetén az első sor ki van hagyva az importálásból.

 

A fájl feltöltése után meg kell feleltetni a programnak a mezőket, amit az oszlopok alatti választómezőkben lehet megtenni.

Működési mód:
  • teszt (hibák megjelenítése, feldolgozás nélkül)

Az importálási folyamat virtuálisan fut végig, adatokat nem hoz létre, csak az importálás eredményéről ír tájékoztatást.

  • automatikus feldolgozás (hiba esetén manuális javítás)

Automatikusan importál, a hibás adatokat manuálisan lehet javítani.

  • feldolgozás kézi ellenőrzéssel

Az importálási folyamatot a kezelő soronként hagyhatja jóvá a Munkaszám létrehozás és import folytatása lehetőséggel.

 

Az importálás funkció az Adatok importálása gombbal kezdeményezhető. Tényleges importálás a teszt lehetőséget választva nem történik.

 

Importálás után az importálás története és a feltöltött fájl látható lesz az Importok / Munkaszám import lehetőséget megnyitva. A Részletek lehetőséget használva a Törlés funkcióval a feltöltött importfájl törölhető.

 

Ugyanazon kóddal rendelkező újabb munkaszám feltöltés esetén az új adatok kerülnek be ugyanarra a munkaszám kódra, tehát az importálás funkcióval adatfrissítés is lehetséges.