Áttérnék a NOVITAX programra, de mi lesz az adataimmal?

A programváltás egyik nagy visszatartó ereje lehet, ha erre a kérdésre a programot váltani szándékozó ügyfél nem kap megfelelő választ. Ki akarna rengeteg személyi adatot, partner nyitó folyószámlát stb. kézzel rögzíteni.

Nos, a NOVITAX Kft. programjaira való áttéréskor a legtöbb esetben erre nincs is szükség. A nyitó adatokat általában át tudjuk konvertálni a saját rendszerünkbe. Hogy ez könnyebben menjen programonként forgatókönyvszerűen leírtuk az áttérés, és az adatok átvételének fontosabb lépéseit, a leírásokat feltöltöttük honlapunkra.

A címben feltett kérdésre tehát jó választ tudunk adni, a NOVITAX programokra való áttéréskor csak programot kell váltani, az adatokat hozhatják magukkal!

Cégek nyitása a főmenüben

Főmenü/Cégnyitások/Cégek import menüpontba lehet tömegesen importálni a szükséges cégeket és azok adatait. A menüpont elindítását követően egy xls fájlt kell kiválasztani, mely tartalmazza a vállalkozás megnyitásához szükséges adatokat, ezeket az adatok a minta fájlban megtalálhatók:

Az NTAX-Kettős könyvviteli programba átemelhető adatok:

A Kettős könyvviteli programba az előző programból kinyert kimutatások (xls, csv, stb) alapján kész nyitó konvertálási funkcióval rendelkezünk. A konvertálás az előző program által kiadott adatok minőségétől függ, de legtöbbször sikeres. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban keressék a kettős könyvviteli ügyfélszolgálatot!

Amennyiben a fentiek nem megvalósíthatók, úgy import ágon is beolvashatók a nyitó adatok:

A BÉR-Bérszámfejtés programba átemelhető adatok:

RAXLA-Számlázó programba importálható adatok:

  • cikkek
  • partnerek
  • számlák
  • szerződések

Az adatok átemelésével kapcsolatban bővebb információt és minta fájlokat ide kattintva megtekintheti.