Árajánlat, rendelés

Árajánlat, rendelés csak a Rendelés nyilvántartási modul – (RETAX) segítségével készíthető.

Árajánlat, rendelés beállítása

  1. A Beállítások/Alapbeállítások/Rendelés-nyilvántartás menüpontban állítható be az árajánlat kezeléséhez és nyomtatásához szükséges paraméterek.
  2. Amennyiben a Rendelés/Rendelés típusok menüpont alatt nem találunk árajánlat típusú számlatípust, azt létre kell hozni. A menüpontba belépve az Insert vagy a + gomb segítségével tudjuk rögzíteni az új típusokat, mely lehet szállítói árajánlat, vevői árajánlat, szállítói rendelés vagy vevői rendelés.

Árajánlat számlatípus létrehozása

Árajánlatot rögzíteni a Rendelés/Árajánlat menüpont alatt lehet. Az árajánlat rögzítése hasonló bármelyik számláéhoz. A fej adatok megadását követően a tétel részben meg kell adni az árajánlat cikkjeit, majd tárolhatjuk az árajánlatot.

Árajánlat rögzítése
Árajánlat rögzítése

Az árajánlat alapból Nyitott állapotúként kerül rögzítésre, de lehetőségünk van Lezárttá illetve Visszaigazolttá tenni (csak visszaigazolt árajánlatból készíthető automatikusan rendelés).

Rendelés készítése

Rendelést a Rendelés/Rendelésadatok menüpont alatt készíthetünk. A megfelelő típus, dátumok és partner megadása után adhatjuk meg a tétel részben a rendelés cikkjeit. Amennyiben az adott partnernek készült árajánlat akkor a fejben aktívvá válik az Árajánlatból rendelés gomb. A gomb megnyomását követően a program felkínálja a még be nem számított visszaigazolt árajánlatokat és a megfelelő(k) kiválasztása után a program automatikusan bemásolja az árajánlat cikkjeit a rendelésbe. Az így bemásolt cikkek még szabadon törölhetők, módosíthatók.