Automatikus kiegyenlítés számla bizonylat rögzítésénél

A Beállítások/Kezelésnél  lehetőség az “Automatikus kiegyenlítés használata alapértelmezettként” jelölése.

Ha a felhasználó jelöli ezt a beállítást, akkor minden Bank pénzforgalmi helyre rögzített kimenő számla vagy bejövő számla biz. tip. bizonylat rögzítésénél feljön egy lehetőség ahol  megadhatóak az alábbiak:

Automatikus kiegyenlítés rögzítés
Automatikus kiegyenlítés rögzítés

“Bizonylatszám”-hoz automatikusan beíródik a rögzített bizonylat biz.szám., a pénzforgalmi helynek a fejben megadott pénzforgalmi hely. Kiegyenlítés dátuma automatikus a “Dátum”-ból töltődik. A kiegyenlítés összege pedig a bizonylat teljes összegét jeleníti meg. Ezek módosíthatóak.

Ha a felhasználó nem szeretné az összes bizonylat rögzítésénél ezt a funkciót használni, akkor a Kezelésben ne jelölje “Automatikus kiegyenlítés használata alapértelmezettként” lehetőséget. A bizonylat fejben a “Minősítés”-re kattintva választhatja az “Automatikus kiegyenlítés (F4)”-et . A fejben nyomott F4 is és a tételben nyomott F4 billentyű is lehetővé teszi az automatikus kiegyenlítését a rögzített számlának.

Pénztár pénzforgalmi helyre csak egyszerűsített, azonos dátumú készpénzes számlák rögzíthetőek. A nem azonos dátumú készpénzes számlákat bank pénzforgalmi helyre lehetett rögzíteni, számla biz. tip. beállítással, és pénztár pénzforgalmi helyről kellett kiegyenlíteni (207 vagy 470).

Lehetőség van a funkció használatával az ilyen számlák kiegyenlítésének azonnali rögzítésére is úgy, hogy pénzforgalmi helynek “Automatikus kiegyenlítés rögzítés”-nél  pénztárat ad meg a felhasználó.