Bankkártyás fizetések, csomagküldő szolgálatok analitikájának feldolgozása

Bankkártyás fizetés

A vonatkozó jogszabályok szerint a bankkártyás fizetés készpénzfizetésnek minősül, annak ellenére, hogy a kártyás fizetés jelenleg nem azonnal jelenik meg a bankszámlakivonaton. Amikor pedig megjelenik, akkor az egyik számlaszáma a kártya elfogadó, a másik a bankkártyás rendszer számlaszáma.

Tehát a bankkártyás fizetés esetén nehezen lehet azonosítani a tényleges fizetőt, ezt úgy lehet feloldani, hogy a bankkártyás rendszert üzemeltető a számlakivonathoz egy részletező állományt mellékelhet, amelyet a kivonattételhez rendelve már rendelkezésre állnak a partnert, számlát is azonosító, részletes fizetési információk. Ezt a szolgáltatást (hogy a cég megkapja a részletes fizetési analitikai állományt) a kártyás rendszer üzemeltetőjétől kell kérni, van ahol ez ingyenes, és van ahol fizetős.

A WINTAX rendszer bankforgalom feldolgozó modulja egyelőre a Simple Pay kártyakezelő kártyás fizetési tételeit tudja automatikusan feldolgozni. Igény esetén ezt a szolgáltatást ki tudjuk bővíteni a többi kártyakezelő rendszerre is.

Csomagküldő szolgáltatók

A csomagküldő szolgálatok az általuk utánvéttel kézbesített csomagok kézbesítésekor beszedett összegekről időszakosan számolnak el.

Elszámolási időszakonként a csomagküldő szolgálat elutalja a jutalékával csökkentett beszedett összeget. A csomagküldő szolgálatok az utaláshoz, valamilyen digitális formában elszámolást is küldhetnek, a WINTAX rendszer ezeket az elszámolásokat az utaláshoz tudja mellékelni, amely állományok alapján automatikusan kiegyenlíti az érintett számlákat, és könyveli a levont jutalékot.

A szolgáltatás igénybevételéhez jelezzék felénk a csomagküldő szolgálatot, és küldjenek be egy a csomagküldő által készített teszt állományt, hogy azt is be tudjuk illeszteni a rendszerbe (a rendszert úgy alakítottuk ki, hogy bármelyik szolgáltatóhoz könnyen igazítható legyen).