Bankszámla számok feltüntetése a számlákon

Amennyiben egy számlaszámot kívánunk a számlákon megjelölni azt a fő bankszámla számot a Főmenü/Cégbeállítások/Cégadatok/Alapadatok fülön a Számlavezető mezőben tehetjük meg.

Lehetőség van arra is, hogy számla típusonként külön bankszámla kerüljön nyomtatásra a bizonylatokra, ebben az esetben a számlázó programba a Törzsadatok/Számla törzsadatok/Számla típusok menüponton belül az adott számlatípus Bankszámla kiválasztása mezőben kell megadni a megfelelőt.

További beállításként meg tudjuk tenni, hogy devizanemekhez állítsunk be bankszámla számot, pl euróban kiállított számlák esetén a devizás bankszámla számot tünteti fel a program (bizonylat típustól függetlenül). Ebben az esetben a Törzsadatok/Pénzforgalmi törzsadatok/Devizák menüpontban kell megadni az Alapbanknál a megfelelő bankszámla számot.
Devizás bankszámla számok esetén a program nyomtatni tudja a SWIFT kódot és az IBAN számot is, ha ki van töltve. A kitöltésnél figyelni kell, hogy semmilyen felesleges karakter (pl.: szóköz ne legyen a mezőbe, a tagolást a program automatikusan elvégzi).

Amennyiben szükség van rá, az adott partnernél is megadható külön bankszámlaszám, ami csak azoknál a partnereknél kiállított számlákra lesz érvényes. Partner esetén a Törzsadatok/Partner törzsadatok/Partnerek menüpont alatt az adott partnerbe belépve a Kiegészítő adatok fül Szállítói bankszámlaszám mezőt kell kitölteni.

Amennyiben a számlákon több bankszámla számot is fel kívánunk tüntetni, akkor a Beállítások/Alapbeállítások/Számlanyomtatás/Számlafej adatok fülön a Bankszámlák számát lehet bővíteni 2 vagy akár 3-ra. Ebben az esetben a Második és Harmadik bankszámla mezőket is ki kell tölteni. Ahhoz, hogy a megfelelő adatok nyomtatásba is megjelenjenek a Beállítások/Számlafej nyomtatás beállításai menüpontban az Eladói oldalt kiválasztva jelölni kell, hogy a második és harmadik bankszámlák esetén mely adatokat akarjuk látni (normál bankszámlaszám 2, 3, bankszámlavezető megnevezése 2, 3, IBAN bankszámla 2, 3, SWIFT kód 2, 3)

Prioritási sorrendben a legerősebb a partnernél megadott bankszámlaszám, majd a devizanemnél megadott bankszámla szám, ezt követi a számlatípusba és végül a főmenüben megadott bankszámla szám a legáltalánosabb.