BER 2018. évi 19.04. verzió

BER 2018. évi 19.04. verzió

Érvényességi dátumok:
Demó verzió érvényessége: 2018.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2018.08.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2018.09.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2018.09.24.

Munkáltatói igazolás a GDPR irányelvek szemszögéből

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a munkáltatói igazolás alapértelmezetten nincs bejelölve a Munka törvénykönyve, valamint a GDPR irányelvek rendelkezéseivel összhangban.
Amennyiben továbbra is minden esetben ki szeretnék adni a kilépő munkavállalók részére a munkáltatói igazolást, szíveskedjenek egy alkalommal (egy adott kilépő esetén) bejelölni. A program ezt követően ezt a beállítást fogja alapértelmezettnek tekinteni.

Munkáltatói igazolás alapérelmezett beállítása a kilépő igazolások nyomtatásakor a Novitax Bér programban
Munkáltatói igazolás alapértelmezett beállítása a kilépő igazolások nyomtatásakor a Novitax Bér programban

2017. évi decemberi igazolatlan napok

Kérjük, hogy a TB kifizetőhelyek ellenőrizzék a 2017. decemberi “igazolásra váró, igazolatlan napokat”, a következők szerint:

A TB kifizetőhelyi felhasználóknál, abban az esetben, ha a nyitás után az “Újranyitás” funkciót futtatták, a 2017. decemberi munkaidő analitikában igazolásra váró igazolatlan napok 2018-ban is igazolatlan napok maradtak (az újranyitás felülírta a kézzel beállított értékeket). Ennek az lett a következménye, hogy a decemberi időszakra igazolatlannak jelentett napok a 1808M-08-as lapján, nem kerültek ismételten jelentésre, tehát ezek a napok a TB ellátás számolásánál hiányozni fognak.

Azt, hogy Önöknél felmerült-e a probléma, ha igen, kiket érint a 2017. évi bérszámfejtő programban, a “Kimutatások ” / “Éves listák” / “Időanalitikák” / “Munkaidő analitika” listán nézhető meg, a kimutatást decemberre és az igazolatlan napokra szűrve.

Kérjük, hogy az érintett személyeknél nézzék át a januári 08-as bevallásokat, és ha kell, akkor azokat javítsák és “önellenőrizzék”.

Az okozott többletmunkáért elnézésüket kérjük, az újranyitás funkciót a 2018/2019 évekre javítottuk.