Novitax Bér 2018. évi 19.07-es verzió

18SZJA (53) bevallás exportálása az ÁNYK programba

A bérszámfejtő program az M30-as igazolás alapján gyűjti a számfejtési adatokat, amelyeket a gyűjtés után exportál az ÁNYK programba.
A számfejtési adatok 18SZJA bevallásként azon személyek számfejtési adatait gyűjti be, amelyek bevallási mezőjét „Bevallások beállítása” menüpontba a kezelő „SZJA(53)”-ra állította be.
A számfejtési adatokat az „Adatszolgáltatás – Éves adatszolgáltatások – 18SZJA” menüpontban lehet személyenként, vagy az összes személyre gyűjteni. A gyűjtött adatok a „Adatszolgáltatások – Elektronikus (ÁNYK) menüponton belül a 18SZJA (53) bevallás bejelölése után tölti át a program az ÁNYK nyomtatványkitöltőbe.
Kérjük, hogy a program által áttöltött adatokat a bevallás véglegesítése előtt ellenőrizzék. Az importálás során nem töltjük ki a 09-as lap 14%-os eho-val kapcsolatos sorait, azt különösen kérjük felülvizsgálni.
A 18SZJA bevallás elkészítése során ellenőrzés szükséges, mert a bérszámfejtő programból való importálás során nem minden adat kerül kitöltésre és az ellenőrzést a program használata nem váltja ki.

Éves munkaügyi statisztika (OSAP 2241)

Elérhető a 2018. évi bérprogramban a “Kimutatások ” / “Éves listák” / “Statisztikák” / “Éves munkaügyi statisztika”menüpont.

A statisztika beküldési határideje 2019.03.01. (Forrás: ksh.hu)