BÉR 2019. évi 20.07-es verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2019.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: Nincs időkorlát
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  Nincs időkorlát
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: Nem jár le

  • 1953SZJA

19SZJA (53) bevallás exportálása az ÁNYK programba

A bérszámfejtő program az M30-as igazolás alapján gyűjti a számfejtési adatokat, amelyeket a gyűjtés után exportál az ÁNYK programba.
A számfejtési adatok 19SZJA bevallásként azon személyek számfejtési adatait gyűjti be, amelyek bevallási mezőjét „Bevallások beállítása” menüpontba a kezelő „SZJA”-ra állította be.

A számfejtési adatokat az „Adatszolgáltatás – Éves adatszolgáltatások – 19SZJA” menüpontban lehet személyenként, vagy az összes személyre gyűjteni. A gyűjtött adatok a „Adatszolgáltatások – Elektronikus (ÁNYK) menüponton belül a 19SZJA (53) bevallás bejelölése után tölti át a program az ÁNYK nyomtatványkitöltőbe.

Kérjük, hogy a program által áttöltött adatokat a bevallás véglegesítése előtt ellenőrizzék.

A 19SZJA bevallás elkészítése után az ellenőrzés azért szükséges, mert a bérszámfejtő programból való importálás során nem minden adat kerül kitöltésre és az ellenőrzést a program használata nem váltja ki.

OSAP 1117-es adatszolgáltatás (Munkaerőköltség-felvétel)

A “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “Segédlet a Munkaerőköltség-felvétel kitöltéséhez” menüpont segítségével elkészíthető az OSAP 1117 számú jelentés. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a KSH-Elektra rendszeren keresztül kell teljesíteni.