Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése külön menüpontban

Az egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése már a “Számfejtés ” / “Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés” menüponton belül is elkészíthető a szokásos “Számfejtés ” / “Havi számfejtés” menüpont mellett.

Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés
Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés

A “Számfejtés ” / “Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés” menüpontba belépve, kizárólag az egyszerűsített foglalkoztatotti jogviszonnyal rendelkező munkavállalók láthatók, akinek az adott hónapban van érvényes jogviszonya. A nevek mellett, a jogviszonyok sorában, azok a napok vannak megjelölve, amikor a munkavállaló az adott hónapban érvényes jogviszonnyal rendelkezik.

Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése - adatok

Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése – adatok

Az egyszerűsített foglalkoztatott kiválasztása után az Egyszerűsített foglalkoztatott munkaidő analitika ablak jelenik meg, ahol megadhatók a napi adatok (munkanap típusa, összeg, óraszám, kifizetés dátuma).

Egyszerűsített foglalkoztatott munkaidő analitika beállítása
Egyszerűsített foglalkoztatott munkaidő analitika beállítása

Amennyiben az adott jogviszonyban nem az összes nap kerül elszámolásra, hanem kevesebb, például egy 5 napos jogviszony esetén csak 3 nap lett számfejtve, akkor a “Számfejtés ” / “Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés” menüpontban a napok különböző jelölésekkel láthatók.

Amely napok nem lettek számfejtve a munkavállaló részére Nemleges jelölésjelölést kapnak.

Amely napok számfejtve lettek a munkavállalónak Pipajelölést kapnak.

A jelölés nélküli napokon nem él az adott jogviszony.

Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése - adatok
Egyszerűsített foglalkoztatottak számfejtése – adatok

Visszalépve a munkavállaló napjaiba, újra megjelenik a munkaidő analitika, és a hiányzó napo(ka)t is számfejteni lehet.

Az eddigi számfejtések bezárása után, a “Számfejtés ” / “Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés” menüpontban ellenőrizhető, hogy az egyszerűsített foglalkoztatottak összes napja le lett e számfejtve. Ha minden a jogviszonyban lévő napnál a Pipajelölés látható, akkor minden napra megtörtént a számfejtés.

Egyszerűsített foglalkoztatás - számfejtett napok
Egyszerűsített foglalkoztatás – számfejtett napok

A “Számfejtés ” / “Egyszerűsített foglalkoztatott számfejtés”  menüpontban is átrendezhetők az oszlopok a fejléc mozgatásával, ha a bérszámfejtő számára úgy jobban áttekinthető a felület.