Éves munkaügyi statisztika OSAP 2241 elkészítése a Novitax 2020. évi Bér programban

Éves munkaügyi statisztika OSAP 2241 elkészítése a Novitax 2020. évi Bér programban

A 2020. évi Bér programban elkészíthető az Éves Munkaügyi statisztika a “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “Éves munkaügyi statisztika” menüpontban. Amennyiben a menüpont inaktív, kérjük, hogy frissítsék a 2020. évi Bér programot. A statisztika elkészítését megelőzően, kérjük, hogy ellenőrizzék a személyi adatokban szereplő statisztikai besorolás adatokat az alábbiak szerint:

KSH statisztikai besorolás beállítása

Amikor első ízben elkészítenek egy statisztikát a Novitax Bér programban, a Személyi adatokban a Foglalkoztatási adatok fülön szereplő statisztikai besorolás mezőt automatikusan kitöltjük.

KSH besorolás
KSH besorolás

A mező kézzel is módosítható, kitölthető.
A mező évzárás/nyitás esetén átnyitásra kerül.

A statisztika elkészítése előtt kérjük, hogy futtassák le a “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “Statisztikai besorolás analitika” menüpontot, melynek  segítségével lehet listázni a hibás statisztikai besorolás adatokat.
Javasoljuk, hogy a mező értékét a program által megajánlott értékre javítsák, mivel az a KSH útmutatóban ill. a statisztikai adatszolgáltatásokban leírtaknak megfelelően került beállításra.

A statisztikai adatszolgáltatás teljesítésének módja

A fenti módosítások elvégzését követően készítsék el az adatszolgáltatást a “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “Éves munkaügyi statisztika”  menüpontban. Az adatszolgáltatás a korábban megszokott módon a tudják teljesíteni.

A http://elektra.ksh.hu felületre belépve, a 2241-es Adatszolgáltatás megnyitását követően tudják az űrlapot kitölteni.