Firebird szolgáltatás újraindítása

Firebird szolgáltatás újraindítása

Csak indokolt esetben

A Firebird szolgáltatás újraindítása előtt a program használókat ki kell léptetni a programrendszerből, mivel a használat közbeni leállítás/újraindítás adatbázis problémákat okozhat.

 

fomenu

 

FIREBIRD SZOLGÁLTATÁSOK ÚJRAINDÍTÁSA

 

A Firebird szolgáltatások újraindításához rendszergazdai jogosultság lehet szükséges, így amennyiben nem rendelkezünk a megfelelő jogosultságokkal, akkor a rendszeradminisztrátort kell megkérni a feladat elvégzésére.

vezerlopult01
Vezérlőpult indítása a Start menüből

 

Start menüben a Vezérlőpult begépelése után (vagy megkeresve a Vezérlőpult lehetőséget) indítható el a számítógép Vezérlőpultja.

(Az újabb rendszereken Start menüben a szolgáltatások begépelésével egyből lehet a Szolgáltatásokat indítani.)

vezerlopult02
Rendszer és biztonság (Vezérlőpult Kategória nézet)

 

vezerlopult03
Felügyeleti eszközök (Vezérlőpult Kategória nézet)

 

vezerlopult10
Felügyeleti eszközök (Vezérlőpult Kis ikonok nézet)

 

Ezen belül a Kategória nézet esetén a Rendszer és biztonság lehetőségre, majd azon belül a Felügyeleti eszközökre, Ikon nézet esetén pedig a Felügyeleti eszközökre kell kattintani.

Felügyeleti eszközökön belül a Szolgáltatások lehetőségen belül meg kell keresni a Firebird szolgáltatásokat. Amennyiben a van Firebird Guardian szolgáltatás is futtatva, akkor az újraindítást vagy a leállítást azzal kell elvégezni. Az újraindításhoz vagy a leállításhoz egyszerűen az egér jobb gombjával a szolgáltatásra kell kattintani, majd a Leállítás lehetőséget választani.

Amennyiben a Leállítás lehetőséget választottuk, akkor utána az Indítás lehetőséggel lehet újból indítani a szolgáltatást.

firebird_szolgaltatas_ujrainditasa

 

szolgaltatasok01