A Gmail SMTP szerverének használata e-mail küldésre 2022. május 30 után

Gmail fiókja biztonságának megőrzése érdekében 2022. május 30-tól a Google nem támogatja a harmadik féltől származó olyan alkalmazások és eszközök használatát, amelyek arra kérik, hogy csak felhasználónevével és jelszavával jelentkezzen be Google-fiókjába.

Alternatív megoldásként az alábbi megoldási és beállítási lépéseket javasoljuk kedves Ügyfeleink részére, amennyiben továbbra is a GMAIL-en keresztül szeretnék a leveleiket kiküldeni a programunkból:

Bejelentkezés alkalmazásjelszavakkal

Az alkalmazásjelszó egy olyan, 16 számjegyből álló biztonsági kód, amely lehetővé teszi a kevésbé biztonságos alkalmazások és eszközök számára a Google-fiókjához való hozzáférést. Az alkalmazásjelszavak csak olyan fiókokkal használhatók, amelyeknél be van kapcsolva a Kétlépcsős azonosítás.

Alkalmazásjelszavak létrehozása és használata

Ha Kétlépcsős azonosítást használ, és a „helytelen jelszó” hibaüzenet jelenik meg bejelentkezéskor, akkor próbálkozhat alkalmazásjelszó használatával.

 1. Nyissa meg Google-fiókját.
 2. Válassza a Biztonság pontot.
 3. A „Bejelentkezés a Google-ba” részben válassza az Alkalmazásjelszavak elemet. Lehetséges, hogy be kell jelentkeznie. Ha nem találja ezt a lehetőséget, az a következők miatt lehet:
  1. a Kétlépcsős azonosítás nincs beállítva a fióknál;
  2. a Kétlépcsős azonosítás csak biztonsági kulcsokkal van beállítva;
  3. munkahelyi, iskolai vagy egyéb szervezeti fiókot használ;
  4. bekapcsolta a Speciális védelem funkciót.
 4. Alul válassza a Válassza ki az alkalmazást lehetőséget, majd az Ön által használt alkalmazást majd a Válassza ki az eszközt elemet, majd az Ön által használt eszközt majd a Létrehozás gombot.
 5. Kövesse az utasításokat az alkalmazásjelszó megadásához. Az alkalmazásjelszó az eszköz képernyőjén sárga mezőben megjelenő, 16 karakterből álló kód.
 6. Koppintson a Kész gombra.

pl.
alkalmazas_jelszo_jo

 

Az itt létrehozott alkalmazás jelszót másolja be a Főmenüben lévő Beállítások menü | Kezelés / beállítások alatt meglévő e-mail beállításokban a jelszó mezőbe.