Időszaki elszámolás számla rögzítése a számlázó programban

Időszaki elszámolás számla rögzítése a számlázó programban

 

Határozott időtartamú elszámolás vagy folyamatosan teljesített szolgáltatásként is szokták emlegetni azon számlákat amelyek időszaki elszámolásról készülnek.

Létezik egy globális beállítás amit cégszinten a főmenüben a Cégbeállítások / Cégadatok menüpontban lehet beállítani.

fomenu

Korábban (2018 előtt) cégszinten lehetett megadni a határozott időtartamú elszámolás használatát, ami mára már elavult lett a RAXLA modul használata esetében, így 2018-tól a RAXLA modulban kell a funkciót beállítani. A 2018 előtti években főmenüben a A Cégbeállítások / Cégadatok / Törzsbeállítások lapon a Határozott időtartamú elszámolás alapértelmezetté teszi a vállalkozás számára ezt a számlakiállítási módszert.

alapbeallitasok
Határozott időtartamú elszámolás beállítása a főmenüben

A RAXLA modul akkor készít automatikusan időszaki elszámolású számlát, ha számlatípusban vagy a partner beállításaiban ez jelölve van.

A számlatípusban a Törzsadatok / Számla törzsadatok / Számlatípusok menüpontban a kimenős számla típus beállításaiban lehet bekapcsolni a Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázását.

 

szamlatipus
Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázásának beállítása a számlatípusban

 

A partnerek esetében a Törzsadatok / Partner törzsadatok / Partnerek menüpontban a Pénzügyi adatok lapon lehet bekapcsolni a Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázását.

partner
Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázásának beállítása a partnernél

 

Ha a számlatípusban, vagy a partnernél be van állítva a Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázása funkció, akkor a Számlák, bizonylatok rögzítése menüpontban a számlafej tárolását követően azonnal megjelenik az Időszaki elszámolás adatai ablak, ahol meg lehet adni az időszak kezdetét és végét. Ugyanezt a funkciót az F5-ös gombbal lehet elérni manuálisan.

szamlafej