Jövedelmek banki utalása

A Novitax bérszámfejtő program alapértelmezetten készpénzesként számfejti a jövedelmeket. Ahhoz, hogy utalásosként kezeljük a jövedelmeket, az alábbi beállítások szükségesek.

Beállítások

A jövedelmek banki utalásához, a Személyi adatokban meg kell adni a bankszámlaszámot az Elérhetőségek fülön, és rá kell kattintani a Jövedelem banki utalás létrehozása gombra. 

Jövedelem banki utalás beállítása
Jövedelem banki utalás beállítása

Ezzel megképződik egy sor a Levonások/Letiltások/Jövedelem banki utalás gombnál. 

Jövedelem banki utalása
Jövedelem banki utalása

Abban az esetben, ha több számlaszámra szeretnénk utalni, akkor a Törzsadatok – Jogcímek menüpontban létre kell hozni egy új alábontását a 980/00 Jövedelem banki utalás jogcímnek pl.: 980/01 – Jövedelem utalás más számlaszámra, majd erre a jogcímre fel kell rögzíteni az utalás paramétereit. Amelyik számlaszámra fix összeget szeretnénk számfejtetni, azt sorrendben előbbre kell helyezni a 100%-os utalásnál.

Jövedelem utalás más számlaszámra
Jövedelem utalás más számlaszámra

Számfejtés

A beállítások alapján, a számfejtéskor automatikusan nem kifizetendőbe, hanem utalandóba kerül a személy jövedelme.

Utalandó
Utalandó

Ha valamelyik számfejtésben, a beállításoktól függetlenül mégis készpénzben kifizetendőként kell számfejteni, akkor a számfejtésen belül, az Egyéb gombnál, az utalás kikapcsolható, az Utalandó kikapcsolása gomb segítségével.

Lista és fájl készítés

A számfejtés után van lehetőség az utalásokról listát készíteni például, a “Kimutatások ” / “Havi listák” / “Utalás listák” / “Banki utalások” menüpontban.

Az “Utalás/Feladás ” / “Utalás” menüpontban utalás állományt is létre lehet hozni különböző banki programok felé.

Az utalás fájl készítéséről az alábbi linken érhető el bővebb leírás:

Utalás fájl készítése