Listák feltöltése a WebTax programba a bérszámfejtő programból

A Novitax bérszámfejtő programból lehetőség van listákat feltölteni egyesével vagy csoportosan a WebTax programba. Ehhez mindenképpen érvényes WebTax hozzáférésre van szükség.

Beállítások

A főmenüben a Beállítások – Kezelés/Beállítások menüpontban a WebTax fülön lehet beállítani a WebTax program elérési paramétereit, itt lehet a demo felületet igényelni.

Új beállítási lehetőség, hogy a listák egyesével történő feltöltésekor megjelenjen e a paraméter ablak.

WebTax listaküldés beállításai:

 • Nincs beállítás          – a listák egyesével történő feltöltésekor azok az Egyéb mappába kerülnek.
 • Alapértelmezett mappa  – a listák egyesével történő feltöltésekor azok a program szerint alapértelmezett mappába kerülnek. Pl.: bérszámfejtő programból a bérszámfejtési kimutatások mappába.
 • Beállítás küldés előtt       – a listák egyesével történő lekérésekor megjelenik a WebTax lista feltöltés ablak, ahol a mappa, a jogosultság kiválasztható és megjegyzés társítható a feltöltött dokumentumhoz.

Listák feltöltése egyesével a WebTax programba

A Novitax bérszámfejtő programból lehetőség van listákat feltölteni egyesével a WebTax programba, ezáltal egy gombnyomásra átküldhetőek a listák a bérszámfejtésből a vállalkozás képviselőinek.  Az elkészült listák fejlécén, a Bezár gomb előtt található egy piros ikon, erre kattintva megtörténik a feltöltés.

Lista feltöltés WebTaxba
Lista feltöltés WebTaxba

Amennyiben a főmenüben be volt állítva, a feltöltés előtt megjelenik a WebTax lista feltöltés ablak, ahol a mappa, a jogosultság kiválasztható és megjegyzés társítható a feltöltött dokumentumhoz

Automatizált lista feltöltés a WebTax programba

Az automatizált lista feltöltés a WebTax programba funkcióval, beparaméterezett lista csoportokat lehet kialakítani, amely lista csoportok, a listák egyesével történő lekérése nélkül, csoportosan legenerálódnak az előre beállított paramétereknek megfelelően és egy gomb nyomással továbbíthatóak az érintett vállakozás képviselőinek részére a WebTax programba.

Az automatizált lista feltöltés a WebTax programba funkció, a “Kimutatások ” / “Automatizált listák” menüpontban érhető el. Itt külön lehetőség van a csoportok kialakítására és a listák feltöltésére.

Automatizált listák szerkesztése

A “Kimutatások” / “WebTax kapcsolat”˛/”Automatizált listák” / “Automatizált listák szerkesztése” menüpontban állítható össze a feltölteni kívánt listák csoportja, a listák lekérési paramétereinek előre beállításával.

A menüpontban belépve a Novitax által kialakított két lista csoport jelenik meg, ezeket is lehet módosítani, és használni.

Rendszeres lista csoportok szerkesztője
Rendszeres lista csoportok szerkesztője

A + gomb megnyomásával lehetőség van új csoportok létrehozásra.

Listák felvitele a csoportba
Listák felvitele a csoportba

Meg kell adni az új csoport megnevezését és a Szerkesztés gombra kattintva, szintén a + gombbal lehet kiválasztani a csoporthoz adni kívánt listákat.

Rendszeres listák szerkesztője
Rendszeres listák szerkesztője
Lista paraméterek létrehozása
Lista paraméterek létrehozása

A lista kiválasztása után a … gombra kattintva megjelenik az adott listához tartozó lekérdezési képernyő, ahol az adott lista lekérdezés paramétereit lehet bellítani. Amely paramétereket itt beállítunk, azzal fogja a program az automatizált listák feltöltésénél a listát elkészíteni, és pdf formátumban feltölteni a WebTax programba.

Például a havi bérfeladás lista lekérésekor megjelenő beállítási-szűrési ablak:

Havi bérfeladás
Havi bérfeladás

A beállított paraméterekkel elkészül a lista. A listából való kilépéskor a bérszámfejtő program megerősítést kér, hogy az adatok megfelelőn jelentek e meg, és hogy a parmétereket letárolhatja e a program az automatizált lista feltöltéshez.

Lista lekérési paraméterek jóváhagyása
Lista lekérési paraméterek jóváhagyása

Ha mindent jóváhagyunk és az ok gombbal tároljuk, akkor a kiválasztott lista, a beállított paraméterekkel bekerül a létrehozott csoportba.

A fenti műveletet minden a csoporthoz adni kívánt listával végig követve, több lista egy csoportba rendelhető.

Automatizált listák futtatása

A “Kimutatások ” / “WebTax kapcsolat”˛/ “Automatizált listák” / “Automatizált listák futtatása ” menüpontban a már elkészített csoportokhoz tartozó listákat lehet egyben feltölteni a WebTax programba.

Automatizálst listák futtatása
Automatizálst listák futtatása

A lista csoport kiválasztása és a hónap megadása mellett be lehet állítani, hogy a lista paraméter ablakot vagy az esetleges hibalistát megjelenítse e a program. Megadható megjegyzés és beállítható, hogy milyen mappában és milyen jogosultsággal legyenek hozzáférhetőek a listák a WebTax programban.

Fájl feltöltése

A “Kimutatások ” / “WebTax kapcsolat” / “Fájl feltöltése” menüpontban, nem a Novitax bérszámfejtő programban készített fájl is feltölthető.

Fájl feltöltése a WebTax felületre
Fájl feltöltése a WebTax felületre

A listák feltöltéséhez hasonlóan, fájl kiválasztása mellett, megjegyzés, és WebTax jogosultság is megadható.

Az alábbi formátumokat lehet feltölteni a WebTax programba:

 • .DOC;*
 • .CSV;*
 • .XLS;*
 • .XLSX;*
 • .DOCX;*
 • .RTF;*
 • .JPEG;*
 • .PNG;*
 • .PDF