Listák összefűzése a Novitax programokban

Listák összefűzése a Novitax programokban

Mint azt bizonyára tudják, a Wintax rendszer moduljaiban készített kimutatásokat a program menti. Az elkészült és mentett kimutatások a „listanézegető” funkcióban meg is tekinthetők (akár egyszerre több kimutatás is megnyitható).

A mostani fejlesztésünkkel a Wintax moduljaiban készített (csak a Wintax programmal megjeleníthető) kimutatásokat lehet egy pdf állományba összefűzni.

A funkció használatához be kell lépni a Wintax program valamelyik (akár több) moduljába (könyvelés, bérszámfejtés, számázás – pénzügy), és el kell készíteni az összefűzni kívánt kimutatásokat.

Ezután be kell lépni a “Kimutatások”-“Listák összefűzése” menüpontba, a belépés után a program megjeleníti az elkészült kimutatásokat.

Az összefűzendő kimutatások kiválasztásához a képernyő bal oldalán látható „négyzet”- be kettőt kel kattintani, a sikeres kijelölést a négyzetben megjelenő „pipa” jel jeleneti.  A kijelölt lista képe megjelenik a képernyő jobb oldalán, így könnyen lehet ellenőrizni, hogy milyen kimutatások vannak összefűzésre jelölve.

Az összefűzésre kijelölt kimutatások összefűzéséhez az „Összefűz” gombra kell kattintani.

Az elkészülő pdf alapesetben a mentésre kijelölt könyvtárba készül el, a mentési útvonal azonban megváltoztatható a Tallóz” gombra való kattintással.

Listák összefűzése menüpont, listakollekció kiválasztása és mentési útvonal beállítása
Listák összefűzése menüpont, listakollekció kiválasztása és mentési útvonal beállítása

 

Fontos tudni, hogy kizárólag az fpi formátumban (a Wintax rendszer listakezelőjének belső formátuma) elkészült listák összefűzésére használható a funkció, így például nem használható a sablon alapján készülő, „rtf” kiterjesztésű kimutatásokra.