NTAX 2020. évi 21.04-es verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2020.02.29.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2020.08.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2020.09.15
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2020.08.31

A kettős könyvviteli program 21.04-es verziójának fontosabb fejlesztései:

  • KIVA alapba a SZÉP kártya béren kívüli juttatás
  • Összesítő jelentés 07.01-től
  • Bérfeladás 07.01-től
  • Importálás külső file-ból (elsősorban XML)

KIVA alapba a SZÉP kártya béren kívüli juttatás 

A SZÉP kártya béren kívüli juttatás után nincs szocho megállapítási és fizetési kötelezettség 2020.04.22 – 2020.12.31 között. Viszont a KIVA törvény nem tartalmaz ilyen módosítást, így a KIVA alapba bele kell számítani a SZÉP kártyák összegét ez időszak alatt is, amit a bérszámfejtő program így is kezel.

Ennek megfelelően mindenképpen a friss verzió használata mellett gyűjtsék fel a kettős könyvviteli rendszerben a Bér programból átkerülő adatokat (Nyilvántartások/ KIVA SZJK és kedvezmények)!

Összesítő jelentés 07.01-től

Az NTAX-ban az Összesítő jelentés kimutatása 7. havi (illetve annál későbbi) időszakra átmenetileg nem elérhető. A júliustól életbe lépő összesítő jelentéssel kapcsolatos minden jogszabályi változást átvezetünk, illetve jelentős fejlesztések is elérhetők lesznek rövidesen. A 21.06-os verzió fog kezelni minden júliusi módosítást. Külön Tudástár bejegyzés is készül az összes ismeretet egybe gyűjtve.  Elöljáróban a 65M-K lapjaival kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a program a készpénzes számlák elsősorban bejövő típusú naplóba történő felvitelét támogatja, de lesz megoldás a korrekciós bizonylatok kezelésére közvetlen pénztárba való rögzítés esetén is.

 tételesverinfhez

Bérfeladás 07.01-től

A bérfeladás 1-6. hónap vonatkozásában működik, 7. hónaptól átmenetileg nem elérhető. Amikor a bérszámfejtéssel kapcsolatos minden fejlesztés elkészül, a kettős könyvviteli program bérfeladási funkcióján is átvezetjük a szükséges jogszabályi változásokat. A 21.06-os verzió fogja tartalmazni már a 7. havi bérfeladást.

bér verinfhez

Importálás külső file-ből (elsősorban XML)

Az import funkció a jelenlegi verziótól kezdődően megváltozott. A változtatás következtében könnyebben kezelhető lett.

Az új xml beolvasás rendszerében elvárjuk, hogy az előleg beszámításokhoz legyenek meg a konkrét előlegek és van lehetőség arra, hogy ezeket a kézi kontír felületen kapcsolják, ha az automatizmus nem találná meg.

Amennyiben nem létezik kapcsolható előleg, akkor hibalistára kerülnek a bizonylatok.

Beépítettünk egy olyan lehetőséget, hogy meg lehessen jelölni az előlegbeszámításokon, ha kapcsolás nélküli szeretné a felhasználó a könyvelést. A kézi kontír felületén lehet ezt megtenni, kapcsolás nélküli könyvelés esetén meg kell adni a beszámítás számlaszámát.

Ezen kívül a könyvelési alapbeállításokba bekerült egy új pipálható beállítás, “Nem létező előlegbeszámításos számlák feladása kapcsolás nélkül”.

Bepipálása esetén, ha olyan előlegbeszámításos számlát találunk, amelynek nincs kapcsolható előlege, akkor ott automatikusan beállítjuk a Kapcsolás nélküli jelzőt. Ha valaki szeretné hibalistán látni a nem létező előlegkapcsolásos számláit, akkor ezt a mezőt ne használja a számlák feladása során.