Online beolvasások Szamlazz.hu

Online beolvasások Szamlazz.hu

A program lehetőséget teremt a szamlazz.hu felületén kiállított számlák közvetlen átvételére az egyszeres könyvviteli rendszerbe.

Szükséges beállítások

Első lépésként a Főmenüben kell egy egyedi kulcsot kérni a Wintax, Főmenü, Beállítások/Kezelés/beállítások/Külső programok menüpontban.

Számlák érkeztetése: TAXA-ra állítani.

Kulcs megmutatására kattintva lehetőség van “Küldés novitax szerverre” kiválasztására.

Majd  be kell állítani az adatkapcsolatokat a Szamlazz.hu weboldalon is.

A szamlazz.hu weboldalon a Beállítások / Fiók beállításai / Könyvelői adatkapcsolat fülön az Azonosító kulcs mezőbe be kell másolni a Főmenü által adott (mutatott) kulcsot.  Fölötte a Fogadó rendszer-t Novitaxra kell állítani.

Ezekkel a beállításokkal az összekapcsolás feltételei kerülnek biztosításra. A számlák lekérdezésére maximum 15 percet kell várni.

Feladási modul/ Online beolvasások/ Szamlazz.hu menüpontban van lehetőség a bizonylatok beolvasására.

Amennyiben a számlák letöltését és könyvelését a felhasználó elindítja, akkor a Novitax szerveren lévő, még nem lekért XML-eket letöltjük egy mappába a számítógépén. Letöltés után az ebben a mappában található XML-eket a többi XML-es beolvasás ághoz hasonlóan olvassuk be azonnal. A beolvasott, sikeresen könyvelt XML-eket átmásoljuk egy Archív mappába szintén a kliens gépen.

A korábban feldolgozott, törölt számlák újrakönyvelése funkció az Archív mappán megy végig és az ott található XML-eket próbálja (újra) beolvasni. Ez visszatörlés, kézi törlés vagy adatállomány visszatöltés esetén lehet hasznos.

Könyvelési beállítások

Könyvelési beállítások
Könyvelési beállítások

A “Könyvelési beállítások”-ra kattitnva kötelezően kitöltendő a bizonylatszám. (A program ajánl egy bizonylatszámot, de átírható. Ha egy állományba több helyről is bizonylatot akar beolvasni a felhasználó, akkor a bizonylatszámok nem lehetnek azonosak. Kérjük eltérő bizonylatszámokat adjanak meg.)

Ez lesz a feladott bizonylat “bizonylatszáma”. A számlán szerepelő bizonylatszám, pedig a könyvelt bizonylat “eredeti bizonylatszám”-a lesz.

Technikai pénzforgalmi hely megadása javasolt. (Sztornó és módosító számlák, előleg beszámítások miatt.)

Ha a bizonylatok egy jogcímre érkeznek, akkor számla és előleg jogcím is beállítható.

Pénzforgalmi helyenként megadásra kerülhet, hogy milyen pénzforgalmi helyekre szeretné a felhasználó a bizonylatokat feladni.

 

A szamlazz.hu-n a “Részleteknél” lehetőség van megadni a “Árbevétel főkönyvi szám”-nál a jogcímet, amelyre a bizonylat beolvasódjon.

 

Videó!