OSAP 8073 – Adatszolgáltatás az egyéni bérekről és keresetekről az 1-4 fős vállalkozások és a kis nonprofit szervezetek számára

2023. évre először készítendő el az OSAP 8073 statisztikai adatszolgáltatás az egyéni bérekről és keresetekről az 1-4 fős vállalkozások és a kis nonprofit szervezetek számára.

Adatszolgáltatók: a megfigyelésbe bevont 1-4 fős vállalkozások és a kijelölt kis nonprofit szervezetek.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, a KSH-Elektra rendszerén keresztül kell teljesíteni, az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program kötelező adatszolgáltatásairól szóló 388/2017. (XII. 13.). Korm. rendelet 2. § (2) bekezdése értelmében.

Az adatgyűjtés célja:

Az adatgyűjtés célja, hogy átfogó képet adjon a bruttó keresetek alakulásáról a foglalkoztatottak demográfiai jellemzőinek bontásában, és a hazai tájékoztatási kötelezettségen túl megalapozza az Európai Unió előírásainak megfelelő „Structure of Earnings Survey” nemzetközi adatszolgáltatás teljesíthetőségét.

OSAP 8703 statisztikai adatszolgáltatás elkészítése

Az OSAP 1405 statisztikai adatszolgáltatás elkészítéséhez hasonlóan, a “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “8073 – Adatszolgáltatás az egyéni bérekről és keresetekről az 1-4 fős vállalkozások és a kis nonprofit szervezetek számára” / “Lista az érintett személyekről” készíthető lista az érintett személyekről és a “Kimutatások ” / “Statisztikák” / “8073 – Adatszolgáltatás az egyéni bérekről és keresetekről az 1-4 fős vállalkozások és a kis nonprofit szervezetek számára” / “XML készítése” menüpontban készíthető el a KSH Elektra felületére feltöltendő import xml fájl.

OSAP 1405 Adatszolgáltatás feltöltése a KSH-Elektra felületre

A http://elektra.ksh.hu felületre belépve, a Kérdőívek menüpontban, a 1405-ös Adatszolgáltatás megnyitását követően, az Adat XML feltöltése gombra kattintva lehet a Novitax program által elkészített xml-t feltölteni.

KSH Elektra 8073 feltöltés
KSH Elektra 8073 feltöltés

Az XML fájl feltöltését követően az első oldalon található kapcsolattartói információs mezőket ki kell tölteni:

Kapcsolattartói információk
Kapcsolattartói információk