Partner szinkronizálás újranyitáskor

Partner szinkronizálás újranyitáskor funkcióra akkor lehet szükség, ha egy partner állományokat is használó programot (NTAX, RAXLA, TAXLA) újra kívánunk nyitni és a korábbi nyitás óta változás történt a korábbi év valamely törzs állományába (partner, költséghely, munkaszám…stb).  Ilyen esetben a nyitást a Menüszerver (Főmenü) / Cégadatok / Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontján kell indítani. A nyitási folyamat elsőként a törzsállományokat nyitja. Amennyiben a partner állományban változás történt akkor a program számára új partnereket egy táblázatba foglalja össze. Itt dönthetünk arról hogy új partnerként kerüljenek át a következő évbe, vagy valamelyik meglévő partnerrel legyen összevezetve.

Amennyiben változtatás nem történt akkor ez a lépés kimarad.

Partner szinkronizálás
Partner szinkronizálás

Az alsó két ablakrészen bal oldalon a Forrás alatt a tavalyi évben újonnan felvitt partnerek látszanak, a Cél oldalon pedig az aktuális évi programban felrögzített új partnerek. Amennyiben a két oldalon azonos partnereket találunk, akkor azokat kijelölve a Kiválasztottak összepárosításával kerülhető el a partner
duplikáció. Ilyenkor a program a összepárosításnak megfelelően a tavalyi partner számláit és egyéb bizonylatait és tételeit az aktuális évben kiválasztott partnerhez fogja hozzárendelni.

Az Oszlopok megváltoztatása gomb segít abban, hogy több partneradat megjelenjen. Itt bekapcsolható a Partnernév és az Irányítószám mellett a Település és a Cím is.

Az Automatikus összepárosítás esetén a szoftver megpróbálja megkeresni az egyező partnereket, de ezen funkció használatakor javasolt az összepárosításokat ellenőrizni. Az esetlegesen véletlenül vagy rosszul összepárosított partnereket a Visszavonás gombbal lehetséges a fenti párosított részről törölni.

Akkor ha már nem találunk párosítható partnereket a Tovább gombra kattintva a maradék partnerek új partnerként kerülnek be az aktuális évi partnerállományba. Az összepárosított partnerekhez tartozó számlák és már tételek a megadottaknak megfelelően átvezetődnek a programban létező partnerre.