Partner időszakos kedvezmények importálása CSV fájlból

Partner időszakos kedvezmények importálása CSV fájlból

A WIN-TAX rendszerben, az IPTAX, a RAXLA, a RAXLA-S, a RAXLA-D és a RAXLA-E modulokban elérhető partner kedvezmények frissítése.

Importálás előtti teendők

Az importálás megkezdése előtt javasolt az adatokat menteni a főmenü Ment-Tölt / Adatok mentése menüpontjában, hogy az esetleges hibás importfájl okozta helytelen adatok bekerülése az állományba a Ment-Tölt / Adatok visszatöltése menüponttal visszavonható legyen.


Általános információk a CSV fájlokról

MI AZ A CSV FÁJL?

A CSV kiterjesztésű fájl egy egyszerű szöveges fájl, amely valamilyen szeparátorral választja el az adatokat ezáltal adatmezőket tartalmaz, az Excel munkalaphoz hasonlóan oszlopos adatszerkezetet valósít meg a szöveges txt fájlok egyszerűsége mellett.

HOGYAN KÉSZÍTHETŐ CSV FÁJL?

Egyszerűen a Microsoft Excel vagy más táblázatkezelőben létrehozott munkalapot lehetőség van CSV pontosvesszővel tagolt formátumban menteni.

MIRE SZÜKSÉGES FIGYELNI A CSV FÁJL ELKÉSZÍTÉSEKOR?

A CSV fájl pontosvesszővel tagolt legyen és a mezőszeparátorokon kívül ne tartalmazzon más értékhatároló karaktereket (pl. aposztrófok) és üres adatsorokat, továbbá ne legyenek benne felesleges üres oszlopok. Amennyiben a mezőleírásban fix oszlopsorrend van megadva, akkor ezek nem felcserélhetők, de ilyenkor az importálni nem kívánt adatmezőt vagy oszlopot üresen kell hagyni. A CSV fájl karakterkészlete meg kell egyezzen a program karakterkészletével (Közép-Európai ISO Win1250).


PARTNER KEDVEZMÉNYEK IMPORTÁLÁSA CSV FÁJLBÓL

Törzsadatok / Cikk törzsadatok /  Kedvezmények / Cikk partnerhez menüpontban van lehetőség a partnerhez tartozó kedvezmények importálására. Ehhez a következő CSV fájlt szükséges kialakítani:

1. Partner-azonosító: lehet karakteres (SKOD) és belső (KOD). Karakteres esetén üres vagy nemlétező esetén minden partnerre érvényes lesz (finomhangolás lehetséges), belső esetén 0 = minden partnerre érvényes
2. Cikk-azonosító: lehet belső (CAZON), saját cikkszám (CIKKKOD1) és Idegen cikkszám (CIKKKOD2)
3. Mérték típusa (devizanem, pl: HUF vagy %%% a százalékos kedvezményhez)
4. Érvényesség kezdete (yyyy.mm.dd formátumban)
5. Érvényesség vége (yyyy.mm.dd formátumban)
6. Mérték (a típusnál megadott devizanemben vagy százalékban megadva)
7. Dátum típusa (T – Teljesítés szerint, K – Kelte szerint, M – Rendelés szerint)

Példák:

Példa 1
Példa 1
pelda2uj
Példa 2

Jegyzettömbben nézve:

peldajegyzettomb