RAXLA 2018. évi 19.03-as verzió

RAXLA 2018. évi 19.03-as verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2018.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2018.08.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2018.09.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2018.06.28.

RAXA 2018. évi 19.03-as verzió legfontosabb változásai:

 1. a számlázó program megnyitását követően automatikusan elindul a NAV Online számla adatszolgáltatás ellenőrzése. A program ellenőrzi a meglévő törzsadatokat, hogy azok megfelelnek-e az xml előírásának. Ezek az adatok:- Írási teszt a munkaadatokat tartalmazó mappára
  – A program működéséhez szükséges fájlok ellenőrzése
  – Internetkapcsolat ellenőrzése
  – A számítógép időbeállításának tesztelése
  – Adatbázis-kapcsolat felépítése
  – A NAV technikai felhasználó adatainak ellenőrzése
  – A proxy szerver adatainak ellenőrzése
  – A számla kiállító adatainak tesztelése
  – A Partnerek címadatainak tesztelése
  – A Partnerek adószámainak tesztelése
  – A Partnerek székhely és hosszú cím adatainak tesztelése
  – A Partnerek bankszámla adatainak tesztelése
  – A Partner nyilatkozatok tesztelése
  – A Pénzügyi képviselő cím és bankszámlaszám adatainak tesztelése
  – NAV mintaszámla validálásaAz ellenőrzést utólagosan elindítani a RAXLA programban a Szerviz/Adatok ellenőrzése a NAV Online számla adatszolgáltatáshoz menüpont alatt lehet megtenni.
  A program egyenlőre csak az adatok ellenőrzését végzi el a számlák beküldését még nem (teszt környezetbe se).
 2. CSV, TXT importok: nem lehet hibás adatokkal számlát beimportálni, továbbá a kelt dátuma csak a mai nap lehet.
 3. számla kelte: 2018.06.07-ei verziótól kezdve a számla kelte nem térhet el a számítógép dátumától (importok és egyéb automatikus számla generálás esetén is).
 4. módosító számla (fej, módosító, sztornó) készítésekor meg lehet adni szövegesen a módosítás okát, ezt a megjegyzést a bizonylat lista xls listája tartalmazza

  NAV XML előkészületek:

 5. számlatípusok: a törzsadatok/számlatörzsadatok/számlatípusok menüpont alatt a kimenő és előleg számlatípusoknál meg kell adni a július 1-től hatályos jogszabályok alapján a NAV-hoz beküldeni kívánt számlák körét. Így lehetőség van csak a jogszabályban előírt áfa tartalmú számlákat küldeni, vagy ezt figyelmen kívül hagyva az összes számlát. Azok a számlák amik ugyan kiemenő vagy előleg típusúak, de az eredeti számla nem a Novitax számlázó programjában készül, csak ide kerül beolvasásra nem küldhető be a számlázó programból. Az ilyen számlák csak olyan számlatípusba rögzíthetők ahol be van állítva az Eredeti kézi számla funkció és meg van adva a kézzel kiállított példányok száma. Amennyiben az eredeti számla kiállító program nem lesz képes majd a számlákat küldeni a NAV felé kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
 6. cikkek: a törzsadatok/cikk törzsadatok/cikkek menüpontba az adott cikkeknél a további adatok fülön jelölni kell ha az betétdíjas, közvetített szolgáltatás, antikvitás vagy művészeti alkotás. Amennyiben a cikket a számlára nem a cikktörzsből választák, akkor a számla tétel rögzítésekor az Egyéb adatok gombra kattintva lesz lehetőségük megadni ezeket az adatokat.
 7. partner: termékdíjas cikkek forgalmazása esetén eddig is rögzíteni kellett az adott partnernél az általa adott nyilatkozatot, ez kibővült egy új mezővel: irány, jogszabályi alap (törzsadatok/partner törzsadatok/partnerek menüpont, az adott partnerbe belépve a pénzügyi adatok fülön Partner által adott nyilatkozatok gomb), a megfelelő jogszabályi alapot ki kell választani ahhoz hogy a beküldött számla szabályszerű legyen.
 8. technikai felhasználó: a RAXLA program Beállítások/Alapbeállítások/NAV Online számla adatszolgáltatás menüpontban lehet megadni az Adatszolgáltatás módját, ami most még lehet éles vagy tesztes és a beküldéshez szükséges felhasználónevet, aláírókülcsot és cserekulcsot.

A további beállításokról később értesítjük Önöket egy összefoglaló dokumentációban, ez átöleli majd az összes teendőt amit meg kell tenni július 1-je előtt.

Programrendelés 2018. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2018. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha a 2017. évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használt NOVITAX programot.

A programátvételi lap honlapunkon kitölthető (https://novitax.hu/megrendeles/), vagy nyomtatványként is letölthető .

Programátvételi lap a 2018. évi programrendszerekhez

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2018. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2018. január és február hónapokra fogad el bizonylatokat. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2018. évi programot is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását itt olvashatják.

Regisztráció!

Mielőtt a 2018. évi Intax program megnyitásra kerül kérjük egyeztessen könyvelőjével, hogy már 2018-ban a következő évi adatok (pénzforgalmi áfa, adózási mód…stb) jól legyenek beállítva. Nyitás után ellenőrizze a 2018. évi  menükezelő adatokat (pénzforgalmi áfa, adózási mód…stb).