RAXLA 2018. évi 19.03-as verzió

RAXLA 2018. évi 19.03-as verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2018.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2018.08.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2018.09.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2018.06.28.

RAXA 2018. évi 19.03-as verzió legfontosabb változásai:

  1. számla kelte: 2018.06.07-ei verziótól kezdve a számla kelte nem térhet el a számítógép dátumától.
  2. módosító számla (fej, módosító, sztornó) készítésekor meg lehet adni szövegesen a módosítás okát, ezt a megjegyzést a bizonylat lista xls listája tartalmazza
  3. NAV XML előkészületek:
  • számlatípusok: a törzsadatok/számlatörzsadatok/számlatípusok menüpont alatt a kimenő és előleg számlatípusoknál meg kell adni a július 1-től hatályos jogszabályok alapján a NAV-hoz beküldeni kívánt számlák körét. Így lehetőség van csak a jogszabályban előírt áfa tartalmú számlákat küldeni, vagy ezt figyelmen kívül hagyva az összes számlát. Azok a számlák amik ugyan kiemenő vagy előleg típusúak, de az eredeti számla nem a Novitax számlázó programjában készül, csak ide kerül beolvasásra nem küldhető be a számlázó programból. Az ilyen számlák csak olyan számlatípusba rögzíthetők ahol be van állítva az Eredeti kézi számla funkció és meg van adva a kézzel kiállított példányok száma. Amennyiben az eredeti számla kiállító program nem lesz képes majd a számlákat küldeni a NAV felé kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
  • cikkek: a törzsadatok/cikk törzsadatok/cikkek menüpontba az adott cikkeknél a további adatok fülön jelölni kell ha az betétdíjas, közvetített szolgáltatás, antikvitás vagy művészeti alkotás. Amennyiben a cikket a számlára nem a cikktörzsből választák, akkor a számla tétel rögzítésekor az Egyéb adatok gombra kattintva lesz lehetőségük megadni ezeket az adatokat.
  • partner: termékdíjas cikkek forgalmazása esetén eddig is rögzíteni kellett az adott partnernél az általa adott nyilatkozatot, ez kibővült egy új mezővel: irány, jogszabályi alap (törzsadatok/partner törzsadatok/partnerek menüpont, az adott partnerbe belépve a pénzügyi adatok fülön Partner által adott nyilatkozatok gomb), a megfelelő jogszabályi alapot ki kell választani ahhoz hogy a beküldött számla szabályszerű legyen.
  • technikai felhasználó: a Beállítások/Alapbeállítások/NAV Online számla adatszolgáltatás menüpontban lehet megadni az Adatszolgáltatás módját, ami most még lehet éles vagy tesztes és a beküldéshez szükséges felhasználónevet, aláírókülcsot és cserekulcsot

A további beállításokról később értesítjük Önöket egy összefoglaló dokumentációban, ez átöleli majd az összes teendőt amit meg kell tenni július 1-je előtt.

Programrendelés 2018. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2018. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha a 2017. évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használt NOVITAX programot.

A programátvételi lap honlapunkon kitölthető (https://novitax.hu/megrendeles/), vagy nyomtatványként is letölthető .

Programátvételi lap a 2018. évi programrendszerekhez

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2018. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2018. január és február hónapokra fogad el bizonylatokat. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2018. évi programot is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását itt olvashatják.

Regisztráció!

Mielőtt a 2018. évi Intax program megnyitásra kerül kérjük egyeztessen könyvelőjével, hogy már 2018-ban a következő évi adatok (pénzforgalmi áfa, adózási mód…stb) jól legyenek beállítva. Nyitás után ellenőrizze a 2018. évi  menükezelő adatokat (pénzforgalmi áfa, adózási mód…stb).