RAXLA 2018. évi 19.0-es verzió

RAXLA 2018. évi 19.01-es verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2018.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2018.03.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2018.04.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2018.04.24.

Programrendelés 2018. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2018. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha a 2017. évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használt NOVITAX programot.

A programátvételi lap honlapunkon kitölthető (https://novitax.hu/megrendeles/), vagy nyomtatványként is letölthető.

Programátvételi lap a 2018. évi programrendszerekhez

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2018. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2018. január és február hónapokra fogad el bizonylatokat. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2018. évi programot is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását itt olvashatják:

Regisztráció!

RAXLA 2018. évi 19.01-es verzió legfontosabb változásai

 • Évközi időbeli elhatárolás
 • Felszólító, egyenlegközlő levelek szűrése
 • A rendszeresen teljesített (határozott idejű) szolgáltatás
 • Partnerhez rendelt ügynök
 • Partnerenkénti árak és a hozzá kapcsolódó saját cikkszám
 • Költséghely pénztárakhoz

Évközi időbeli elhatárolás

Beállítás: Beállítások / Alapbeállítások / Számlázás / Számla fülön: “Időbeli elhatárolás”. Ennek értéke lehet:

 • Év figyeléssel (alapeset)
 • Év, hó figyeléssel
 • Év, hó, nap figyeléssel
 • Ne figyelje

Az elhatárolt összeg:

 • Csak teljes összeg (alapeset)
 • Részösszeg is
Nincs esetén nem figyel semmit a program, ha figyelni kell, akkor teljesítési dátumot és a számviteli teljesítési dátumot kell hasonlítani.
Minden beállítás egyben „beállítja” a felette levő paramétert is. Ha az napot állítja be, akkor a program év,hó, napot vizsgál, hónap esetén év,hó, év esetén csak az évet.
Ha a két dátum a beállított figyelésnek megfelelően eltérést mutat, akkor fel kell ajánlani az időbeli elhatárolást, amelyet a kezelő jóváhagyásakor kell jelezni.
Ha a részösszeg is be van jelölve, akkor a program az utolsó F9 után, de a tárolás előtt megjeleníti a teljes összeget, amelyet a kezelő egy kisebb összegre átírhat.

Felszólító, egyenlegközlő levelek szűrése

Felszólító, egyenlegközlő levél menü pontnál ki lehetne választani a Bizonylat típusát, Számla jellegét is.

A rendszeresen teljesített (határozott idejű) szolgáltatás

Ha a számlatípusban, vagy a partnernél be van állítva a Folyamatosan teljesített szolgáltatás számlázása funkció, akkor a számlafejben tárolást követően azonnal megjelenik az időszaki elszámolás adatai tábla ahol meg lehet adni az időszak kezdetét és végét (F5-ös gomb).

Partnerhez rendelt ügynök

Kintlévőség listán a függő tételeket ügynök szerinti rendezettség esetén is ügynökhöz rendeli a program ha az adott ügynök a partnerhez meg volt adva.

Partnerenkénti árak és a hozzá kapcsolódó saját cikkszám

Partner-Cikk összefüggésben felvitt, az adott partnerhez tartozó cikkeknél lévő partner cikkszámot a program megjeleníti a rendelés felvitelnél és ez bekerül az rendelés XLS exportba is.

Költséghely pénztárakhoz

A Bank,pénztár/Házipénztár nyitás menüpontba az adott pénztáraknál meg lehet adni munkaszámot és költséghelyet, amely a pénztár bizonylatokon alapesetként jelenik meg adatrögzítéskor.