RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.01-s verzió

RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.01-s verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2021.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2021.03.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2021.04.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2021.04.21.

 

22.01-s változat fontosabb fejlesztései:

NAV 3.0-s adatszolgáltatás változás!

Számlázó programunkat felkészítettük az új NAV 3.0-ás adatszolgáltatással történő kommunikációra. További információ…

Számlatípusok funkciói bővültek, amit az alábbi beállításokkal lehet megadni:

szamlatombb20212201

Törzsadatok / Számla törzsadatok / Számlatípusok menüpontban új számlatípus rögzítésekor az Alapbeállítások lapon új SK – Kimenő számla Típus kiválasztása után a Bizonylat forrása a következő értékkekel állítható be:

0 – Saját bizonylat
1 – Kézi (kézzel rögzített technikai számla)
2 – Másolt (más számlázóból importált)
3 – NAV xml (NAV-tól visszakért)

Amennyiben éles NAV-hoz adatszolgáltatott Kimenő számlatömböt kell képezni, akkor a 0 – Saját bizonylat a megfelelő lehetőség. A 1 – Kézi (kézzel rögzített technikai számla) a kézi számlatömb iktatására, a 2 – Másolt (más számlázóból importált) lehetőség egy másik program által kiállított számlák imnportálására, a 3 – NAV xml (NAV-tól visszakért) pedig a NAV adatbázisából importált számlák beolvasásra hoztuk létre.


2021.02.12 Verzió: 22.01 Fájlverzió: 22.1.1.622

változás a fizetési módok elnevezésében

HT – Hitelkártya fizetési mód továbbiakban HT – Kártyás fizetés megnevezéssel érhető el, nincs szükség feltétlenül pl. Bankkártya és/vagy Betéti kártya fizetési mód alábontásra, ha egyben kezelendő minden kártyás fizetés függetlenül a kártyához tartozó folyószámla típusától. Mindezektől függetlenül az fizetési mód alábontása megmarad illetve új is rögzíthető, ha fontos a kártyához tartozó folyószámlák megkülönböztetése.

Számla áttekintőben Csatolmány oszlop

A Számlák bizonylatok / Megtekintés menüponton belül a számla áttekintőben új oszlop látható Csatolmány megnevezéssel. Amelyik bizonylatnál van csatolmány ott az értéknál a Van szó látszódik, amelyik bizonylatnál nincs csatolmány, akkor ott az oszlopmező értéke Nincs.


2021.02.08 Verzió 22.01 Fájlverzió: 22.1.1.515

Változás a számlák esetén a Számviteli árfolyamtól eltérő árfolyamú áfa megadásában

A Törzsadatok / Számla törzsadatok / Számla típusok menüpontban a számla típusú bizonylatoknál kikerült az Egy összegben beállítás. Ott ahol az Egy összegben volt választva a program a frissítés után átállítja a Számviteli árfolyamtól eltérő árfolyamú áfa (Számv. árf.tól eltérő árf. áfa) beállítását a vegyes lehetőségre, mivel az Egy összegben beállítás a kettős könyvviteli Feladás folyamatában árfolyam nélkül nem értelmezhető.

szlaarfolyamuafa