RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.02-s verzió

RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.02-s verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2021.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2021.05.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2021.06.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2021.04.24.

Programrendelés 2021. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2021. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha az előző évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használtak NOVITAX programot.

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2021. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2021. január és február keltezésű bizonylatokat fogad el. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2021. évi programokat is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását az alábbi bejegyzésben találják:

Regisztráció!

 

NAV 3.0-S ADATSZOLGÁLTATÁS VÁLTOZÁS!

Számlázó programunkat felkészítettük az új NAV 3.0-ás adatszolgáltatással történő kommunikációra. További információ…

ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÁLLAPOTAINAK KIÍRÁSA A PROGRAM HÁTTÉRKÉPÉN

Eddig az utolsó 7 napban küldött számlák állapota volt látható a program háttérképén jobb oldalon alul, de az új változattal már a program évében rögzített számlák adatszolgáltatás állapotai láthatóak, ha Feldolgozás alatt vannak vagy Hibásak illetve ha Kész állapotúak függetlenül a rögzítő felhasználótól.

adszolgvált

Továbbá a Megtekint gomb alatt a következő NAV státuszok láthatók a kiírásban:

  • 1 – Küldésre vár
  • 2 – Küldés alatt
  • 3 – Befogadás alatt
  • 4 – Feldolgozás alatt
  • 5 – Kész
  • 6 – Hibás
  • 7 – Kész
  • 8 – Kész
  • 101 – Átmeneti technikai hiba
  • 201 – Xml hiba

A 22.02-s változat fontosabb fejlesztései:


2021.05.19 Fájlverzió: 22.2.1.2026

INTRASTAT elkészítése XML fájlba

A Kimutatások / Egyéb listák / INTRASTAT már nem csak a CSV fájlokat készíti el, hanem a CSV fájlból közvetlenül az XML állományokat is létrehozza. A művelet elvégzéséhez telepített java program is szükséges.


2021.05.06 Fájlverzió: 22.2.1.1924

Új cikk készletvezetéses

Készletvezetés használata esetén a Beállítások / Alapbeállítások / Készletnyilvántartás… menüpontban az Új cikk készletvezetésese funkcióval lehet ki- és bekapcsolni, hogy új cikk kézi rögzítése esetén a program a Készletvezetés funkciót bepipálja automatikusan vagy sem.


2021.04.19 Fájlverzió: 22.2.1.1693

Számlák feladásjelzőinek ellenőrzése és javítása

A Szerviz / Ellenőrzés… menüpontba bekerült egy új ellenőrzés (110. Feladásjelző újrabeállítása feladás adat alapján) ami adatbázison belül a kettős könyvviteli állományba feladott bizonylatok alapján hivatott javítani az esetlegesen a feladási állapottól eltérő állapotban hagyott lévő feladásjelzőt a helyes állapotra.

 

2021.04.12 Fájlverzió: 22.2.1.1588

Részleg szűrés a Bizonylat-nyilvántartási listán

A Kimutatások / Bizonylat-nyilvántartási lista illetve a Számlák, bizonylatok / Kimutatások / Bizonylat lista a fenti fájlverziótól kezdve tartalmaz Részleg szűrést is, amely mező bizonylatkészítéskor a számlafejben megadható az Egyéb adatok lapon.

 

2021.04.08 Fájlverzió: 22.2.1.1513

Figyelemfelhívó szöveg a számla tetején

A számlázó programban a Beállítások / Alapbeállítások / Számlanyomtatás… menüpontban a Szállítói, vevői adatok lapon bekerült egy “Figyelemfelhívó szöveg (sárga alapon, fekete kerettel)” szöveg megadási lehetőség. A szöveg többsoros szöveg is lehet, kézi beírással és szöveges fájlból (txt) történő Mentés és Töltés lehetőséggel. Ha meg van adva a figyelemfelhívó szöveg, akkor a bizonylat neve és az eladói, vevő adatok közé kerül a megadott szöveg, az alábbi példa szerint.

figyelemfelhivoszoveg

 

2021.03.29 Verzió: 22.02 Fájlverzió: 22.2.1.1355

Egyszerű partner rögzítő aktualizálása

NAV adatszolgáltatás miatt az alábbiakkal bővítettük az egyszerűsített partner rögzítő kitölthető és választható mezőit:

– partner NAV besorolás
– közterület jellege
– házszám
– országkód

Nyomtatott Ki- és Bevételezési anyagbizonylatokon cikknév második sorának megjelenítése

A Beállítások / Alapbeállítások / Készletnyilvántartás… menüpontban az Anyag, raktárközi bizonylat lapon bekapcsolható az Anyag-be/kivételezési bizonylatokra a cikknév 2. sora beállítás.

Megjegyzés megadása a Rendelés és Árajánlat tételeknél

A tételeknél a megjegyzés az Egyéb gombra kattintva megadható 100 karakter hosszan. Amennyiben a rendeléstételről gyártás is készül, akkor a gyártási lapra a program másolja a megjegyzés szövegét.