RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.04-s verzió

RAXLA, IPTAX 2021. évi 22.04-s verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2021.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2021.11.30.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2021.12.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2021.12.23.

Programrendelés 2021. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2021. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha az előző évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használtak NOVITAX programot.

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2021. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2021. január és február keltezésű bizonylatokat fogad el. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2021. évi programokat is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását az alábbi bejegyzésben találják:

Regisztráció

 

22.04-s változat fontosabb fejlesztései:

 

Dátum: 2021.11.25 Verzió: 22.4.1.4043

Katás vállalkozáskotól befogadott számlák

Az IPTAX modulba bekerült új lista a Kimutatások / Egyéb listák / Katás vállalkozásoktól befogadott számlák.

A kimutatás tájékoztató jellegű, és a bejövő számlák számfejből dolgozik. A lista azokat a számlákat és előlegeket válogatja le, amelyek fejében a katas jelző be van kapcsolva. A katas számlák közül külön választók azok a számlák, amelyekben a „Kapcsolt” mező is be van kapcsolva, Készülhet számlánkénti, és partnerenkénti részletezettségben. A számlaösszeg áfa-s számla esetén a nettó (áfa nélküli) érték. A számlánkénti listán a partneren belül számlánként, partnerre összesítve, a partnerenkénti listán csak az összesítő sorok jelennek meg. Ha a nem kapcsolt összeg (összes-kapcsolt) meghaladja a 3 millió Ft-ot, akkor pirosan jelenik meg az összesítő sor.

Bank importálás – Kapcsolódó bizonylat nélkül

Banki importáláskor lehetőség van a Számla kiegyenlítést Kapcsolódó bizonylat nélküli állítani, így a program nem próbálja meg megkeresni a közlemény alapján a kapcsolódó számlát. A beállítás a Beállítások / Alapbeállítások / Bank és pénztár… menüpontban az Import beállítások lapon a Számla kiegyenlítés módjánál található.

 

Dátum: 2021.11.22 Verzió: 22.4.1.3940

Banki tétel változások

Könyvelési nap finomításai

  • A Beállítások/Alapbeállítások/Bank, pénztár menüpont alatt a könyvelési nap alap értéke is megadható. Ez lehet: az értéknap dátuma, az előző tétel dátuma, a kivonat nyitó dátuma és az aktuális dátum.
  • A banki tétel képernyőn az enterrel vagy a tabbal való közlekedés esetén a program megáll a könyvelési nap mezőn is.

Árfolyam automatikus kiválasztása

A program devizás bank esetén az értéknapnak megfelelően automatikusan ki tudja választani a napi árfolyamot, ha a Bank, pénztár/bankszámla nyitása menüpontban a megfelelő váltóhely meg van adva.

Dátum: 2021.11.11 Verzió: 22.4.1.3740

Leltár többlet és Leltár hiány mozgások előkontírozása

Beállítható a Beállítások / Alapbeállítások / Feladás… menüpontban a Leltár hiány és Leltár többlet mozgásokhoz tartozó alapértelmezett előkontír, amit a Leltárazáskor a program automatikusan a mozgásokhoz rendel.

 

Dátum: 2021.11.08 Verzió: 22.4.1.3719

Gyártásnál Szavatossági idő és LOT szám megadás

Gyártási lap rögzítésekor lehetőség van Szavatossági időt és LOT számot előre megadni. Gyártásbaadáskor a legyártandó termék a megadott paramétereknek megfelelően kerül bevételezésre.

KATA-s vállakozás számlázásakor figyelmeztetések

KATA-s vállalkozás számlázásakor a program figyelmeztető üzenetet küld, amennyiben a partner eléri az 1 millió forint összeget, illetve figyelmeztetés történik a 3 millió forint elérésekor a 40%-s különadónál is.

Számlázó bővítésre figyelmeztetés

Amennyiben az 1000 vagy a 3000 kiállított számla határát hamarosan eléri a rendelt program, akkor az IPTAX/RAXLA modul a belépéskor üzenetablakot jelenít meg. Ebben az ablakban már van lehetőség arra is, hogy a program rendelés felületre navigálja a program kezelőjét a további szükséges bővítés megtételéhez.

Munkaszám / Költséghely / Ügynök analitika költségfelosztással

Munkaszámos és Költséghelyes listázás esetén lehetőség van a lista szűrésénél a Költségfelosztással bejelölésére. Ilyenkor a program nem a bizonylatok tételeiben lévő munkaszámból és/vagy költséghelyből dolgozik, hanem a tételekhez kapcsolódó költségfelosztásokat listázza munkaszám vagy költséghely szerint.

 

 

Dátum: 2021.10.21 Verzió: 22.4.1.3550

Számlák e-mailben való küldése. Új funkciók:

  • szabad csatolmány választás küldés előtt
  • szabadon szerkeszthető e-mail szöveg
  • szabadon választható e-mail címek

Részletes beállítások és működésről ide kattintva talál információt!

Dátum: 2021.10.18 Verzió: 22.4.1.3488

Banki értéknap és könyvelési nap bevezetése

A bankszámla kivonatok vezetése esetén a program az egyes banki tételek esetén külön tudja kezelni az értéknapot és a banki könyvelési napot. A banki tétel felviteli képernyőn lehetőség van mind a két dátum megadására. A kivonatok zárása a könyvelési napot figyeli.

 

Dátum: 2021.10.04 Verzió: 22.4.1.3265

Fordított adózású termékek értékesítése

A Törzsadatok/Cikk törzsadatok/Cikkek menüpontba minden fordított adózású áfa kulccsal értékesített cikknél pipálni kell a Fordított adózású tulajdonságot, ennek hiányában a program értékesítésnél nem engedi kiválasztani a fordított adózású áfa kulcsot.

Dátum: 2021.09.17 Verzió: 22.4.1.3058

Automatkus kiegyenlítés devizanem figyeléssel

A Bank, pénztár menüben a Bankszámlakivonatok vezetése, illetve a Házi pénztárak vezetése menüpontban a tételek rögzítésénél alul az Automatikus kiegyenlítés lehetőségéhez bekerült egy pénzforgalmi hellyel azonos devizanem figyelés.

autokiegy1

Bank, pénztár menüben a Szerviz almenüben a Számlák automatikus kiegyenlítése menüpont is kapott egy devizanem figyelési funkciót.

autokiegy2


 

Dátum: 2021.09.13 Verzió: 22.4.1.3002

Sortörés a CSV import szöveges mezőiben

A Szerviz / Importálás, exportálás / Importálás… menüpontban az Új CSV importálás lehetőségnél a számlaszövegek rész importálása kapott sortörési lehetőséget. A MEM1, MEM2, MEM3, MEM4 és SZLAMEGJ szöveges mezők értékeiben – a html kódhoz hasonlóan – a <BR> karakterlánc jelenti a program számára a sortörést. Pl.:

első szöveg <BR> második sor szövege <BR> harmadik sor szövege


 

Dátum: 2021.08.25 Verzió: 22.4.1.2858

Az iptax banki importálási lehetősége a következő formátummal bővült:

L – K&H CSV formátum (*.CSV)