RAXLA, IPTAX 2019. évi 20.02-es verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2019.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2019.05.31.
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2019.06.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2019.06.24.

Programrendelés 2019. évre

Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak tekintjük, amelyet nem tör meg az évváltás. 2019. évre vonatkozóan tehát csak akkor kell programátvételi lapot kitölteni, ha az előző évhez képest változnak a programhasználat feltételei, esetleg a programot rendelő cég adataiban van változás, vagy az előző években még nem használtak NOVITAX programot.

Változások jelentése

A honlapon kitöltött programátvételi lapok adatai azonnal bekerülnek szerződés nyilvántartásunkba, ezért kérjük, hogy lehetőleg a honlapon közöljék megváltozott programhasználati szándékukat.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2019. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2019. január és február keltezésű bizonylatokat fogad el. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2019. évi programokat is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

2019-től új regisztrációs rendszert dolgoztunk ki! A regisztrációs eljárás részletes leírását az alábbi bejegyzésben találják: Regisztráció!

A számlázó programok 2019. évi 20.02-es verzió legfontosabb változásai:

 1. Banki, pénztári, kompenzáló tételek utólagos kontírozásának ellenőrzése: új menüpontba van lehetőség a pénzforgalmi tételek utólagos kontírozását megadni illetve a megadottakat ellenőrizni (Feladások, bevallások/Kontírozások ellenőrzése pénzforgalmi tételeken),
 2. készletmozgás import CSV formátumból (szerviz menü | importálás, exportálás | importálás alatt | új CSV importálás menüpont alatt),
 3. szállítólevélről számlára kerülő cikkek/számlatételek esetén amennyiben a szállítólevélen kontírozva lett az adott tétel ezzel a kontírral kerül rá a számlára, amennyiben nem lett kontírozás megadva akkor a számla rögzítéskor a fejben megadott kontírozást örökli meg szállítólevél beszámításkor.
 4. partner kiválasztása: a partnert nem kötelező a legördülő menüből választani, hanem a név kezdőbetűit begépelve a program automatikusan kiválasztja (nagy és kisbetűre érzékeny a program).
 5. a számla A4-es méretű háttérnek a program elfogadja a jpg formátumot is
 6. használt cikk értékesítés (15-ös áfakód): a törvény által előírt kiegészítő szöveg az alábbiak szerint kerülhet a számlára:
  • „különbözet szerinti szabályozás – használt cikkek” : alapértelmezett, nem igényel külön beállítást
  • „különbözet szerinti szabályozás – műalkotások” : a cikknél vagy  a számlatételen (Nav és jövedéki adatok fülön) jelölni kell hogy műalkotás
  • „különbözet szerinti szabályozás – gyűjteménydarabok és régiségek” : a cikknél vagy  a számlatételen (Nav és jövedéki adatok fülön) jelölni kell hogy antikvitás