A regisztrációs eljárás rövid ismertetés

A regisztrációs eljárás rövid ismertetése

MEGRENDELÉSTŐL A REGISZTRÁCIÓIG (letöltés pdf fájlba)

 1. MEGRENDELÉS: kitöltött programátvételi lap visszajuttatása a Novitax Kft-hez (novitax@novitax.hu e-mail címre) vagy a honlapon a program megrendelés leadása (https://novitax.hu/program_rendeles).
 1. DÍJFIZETÉS: Az e-mailben kapott díjfizetési értesítő kiegyenlítése.

A program telepítését (https://novitax.hu/letoltes/frissites-felhasznaloinknak/) követően:

 1. FELHASZNÁLÓI ADATOK KITÖLTÉSE Menükezelő/Regisztráció/Felhasználó/programhasználati igények rögzítése menüpontban. Ez a menüpont szolgál a programot használó (a NOVITAX Kft-vel szerződéses kapcsolatban álló) ügyfél (a továbbiakban Felhasználó) azonosítására, valamint a használt programok és a programonkénti cégszám bejelölésére. Ennek megfelelően kérjük a felhasználói adatok, valamint a programhasználat minden használt számítógépen való pontos kitöltését.
  • Felhasználói adatok részben a kitöltött adatokat a Felhasználási igények mentése menüpontban mentheti el, és másik gépre betöltéséhez a Felhasználói igények visszatöltése menüpontban van lehetőség.
  • Programhasználati igény könyvelő programok/számlázó programok Ezen a képernyőn kell rögzíteni, hogy a Felhasználó az adott évben melyik programot, mennyi cégre kívánja használni. A bejelölést a programnév előtti négyzet „kipipálása” jelenti. A cégek mezőkbe az adott programra vonatkozó cégszám jogosultsági számot kell rögzíteni. Az első képernyőn a könyvelő, és bérszámfejtő programok, a másodikon a számlázó, pénzügyi, készlet és rendelés nyilvántartó programok jelölhetők be.
  • Regisztrálandó cégek részben ellenőrizhetőek a regisztrálni kívánt cégek és a hozzájuk rendelt programok. Ezen a felületen a már megnyitott cégek láthatóak, ill. a Hozzáad gomb használatával további új, de a programban már megnyitott cégeket tud beállítani. Új céget a Menükezelő / Cégnyitások / új cég nyitása menüben lehet rögzíteni.

Korlátlan felhasználás esetén nincs cégregisztráció, tehát a regisztrálandó cégek fül alatt nem kell a cégeket külön-külön felvinni!

A programoknak egy számítógépen több felhasználója is lehet, minden felhasználóhoz külön kell megadni a regisztrálandó cégeket. A több felhasználó kezeléséhez a „Menükezelő / Beállítások / Kezelés/beállítások” képernyőn a Regisztráció beállításoknál a „Több regisztráció kezelése” funkciót be kell állítani.

 1. REGISZTRÁCIÓ ELKÜLDÉSE az alábbiak szerint
  • A felhasználói adatok, valamint a „Regisztrálandó cégek” tábla pontosítása után a főmenü Regisztráció / 2. Regisztrációs állomány mentése és beküldése funkció elindítása után a program lementi a regisztrációs fájlt, és ezt követően a „Küldés a Novitaxnak” gombra kattintva elküldi adatait az interneten keresztül. Ha nincs internetkapcsolata ezen a számítógépen, akkor a képernyőn lévő ablakban kattintson a „További lehetőségek / Küldés másik számítógépen” menüpontra. Itt olvashat bővebb tájékoztatást a küldés további lehetőségeiről.

Figyelem!
A regisztrációs állományokat évente egy alkalommal minden használt gépről el kell készíteni, hálózatos felhasználás esetén tehát a szerverről, és az összes munkaállomásról is. Új regisztrációra kategórián belül regisztrálandó új cég, megrendelés módosítás, vagy gépjavítás esetén van szükség.

 1. REGISZTRÁCIÓS ÁLLOMÁNY BETÖLTÉSE (a számítógép regisztrációja):

 A beküldött regisztrációs állományokat a NOVITAX Kft. regisztrálja, majd a regisztrációs állományokat visszajuttatja a program használója részére. A betöltésre az alábbi lehetőségek vannak:

5.1   A regisztrációs fájlra való kettős kattintás

5.2   A fájl gépre történő lementését követően a Menükezelő / Regisztráció / 3. Regisztrációs állomány betöltése menüpontban     annak betöltése a megadott helyről.

5.3   Lehetőség van ezen kívül az e-mailben általunk megadott kód beírásával is betölteni a regisztrációt.

Regisztrációt követően a Regisztráció / 1. Felhasználó / Regisztrálandó cégek pontban megtekinthetőek a cégek, amelyek közül zöld szimbólummal vannak jelölve a regisztrált, piros szimbólummal a még nem regisztrált cégek.

Program regisztrációt csak azokra az e-mail címekre tudunk visszaküldeni, amely címeket a megrendelő a megrendelés során megad számunkra. A regisztrációs e-mail címek módosítására az erre a célra alkalmas nyomtatvány kitöltésével és visszajuttatásával van lehetőség (regisztrációs nyomtatvány).

 

A regisztrációs folyamat egyes lépéseinek részletes leírásai a következő dokumentumokban olvashatók: