Szabadság nyilvántartása órákban

Szabadság nyilvántartása órákban

A Munka törvénykönyve 124.§ (2) bekezdése értelmében, az 5/2-es- től (általános munkarendtől) eltérő munkarendben, illetve a napi egyenlőtlen munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók szabadságát órában kell nyilvántartani.

Szabadság nyilvántartása órákban beállítása a Szerviz/Beállítások menüben

Cégszinten beállítható a szabadság nyilvántartása órákban funkció a a Szerviz/Beállítások menüpont Beállítások fülön. A választókapcsoló Igen-re állítása után a program a napban nyilvántartott szabadságot átszámolja órákra.

Szabadság nyilvántartás órákban beállítások
Szabadság nyilvántartás órákban beállítások

124. §71 (1) A szabadságot a munkaidő-beosztás szerinti munkanapokra kell kiadni.

(2) Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a szabadság kiadása során a hét minden napja munkanapnak számít, kivéve a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapot és a munkaszüneti napot.

Szabadság nyilvántartása órákban beállítása a személyi adatokban

Amennyiben a Szerviz/Beállítások-ban a Szabadság nyilvántartása órákban IGEN-re van állítva, a “Személyek ” / “Személyi adatok” menü Számfejtési beállítások fülön jelölhetővé válik a Szabadság órában opció.

Szabadság órákban beállítása a személyi adatokban
Szabadság órákban beállítása a személyi adatokban

A funkció beállítását követően a Számfejtő lapon és a Nyilvántartás/Szabadság nyilvántartás menüpontból elérhető listákon is órában jelenítjük meg a szabadság adatokat. (egyes kizárólag naponkénti nyilvántartást kezelő listák ezen beállítás esetén inaktívvá válnak).