WebTax – Számlák lekérdezése NAV-tól (bejövő és kimenő) xls formátumba

Számlák lekérdezése NAV-tól (bejövő és kimenő) xls formátumba

Az alábbi funkció átkerült az Importok/Számla import NAV xml menüpontba, melynek leírását itt találja. (2021.02.10.)

A WebTax rendszerben lehetősége van xls formátumba lekérni a NAV-hoz beküldött bejövő és kimenő számláit. (Ez a lekérdezési lehetőség ingyenesen elérhető a Novitax Kft. weboldalán, melynek videó-bemutatóját itt tekinthet meg.)

Egyszerre maximum 35 nap kérhető le, a kelt vagy a számlaszám megadása kötelező.

Exportok nav számla export xlsbe

Beállítások után az Export elkészítése gombra kell kattintani és az xls fájl elkészül. Ez megnyitható, vagy lementhető.

A kapott xls lista a könyveltető, vagy a könyvelő (vagy mindkettő) számára kiválóan használható a beérkezett bizonylatok egyeztetéséhez, egyben lehet az átadás/átvétel bizonylata is.

Ha egyszer kipróbálják, akkor tapasztalni fogják, hogy a könyveltető jobban fel tud készülni a bizonylatok átadására, a könyvelő pedig könnyebben „kiszúrja” a hiányzó, vagy a duplikált számlákat.

Ez a lehetőség adott a nem WebTax program felhasználóknak is, amely a WebTax rendszer ingyenes szolgáltatása és a Novitax weboldán érhető el.

Számlák lekérdezése NAV-tól xls weboldali kép

Meg kell adni a vállalkozás adószámát, valamint a lekérdezéshez szükséges további adatokat, amelyeket a weboldal tárol (így azokat többször már nem kell megadni). Az adószám megadása után ki kell jelölni a lekérdezési időtartamot, és a WebTax letölti a NAV számlaadattárban található számlákból készült xls állományt.