Számlák módosítása és sztornírozása a TAXA programban 2023-tól

A módosító és sztornó számlák rögzítése változott az alábbiak szerint!

2023. október 06-tól:

Bővebben!

Új videó!

 

2023. januártól

2023-tól az egyszeres könyvviteli programban a számlák módosítását a bizonylat fejben az “Egyéb” gombra kattintva kezdeményezheti a felhasználó.

Módosítás és sztornó a fejben
Módosítás és sztornó a fejben

Utána ki kell választania a módosítandó számlát és a típusnál meg kell adni, hogy módosítani vagy sztornírozni akarja az alap számlát.

Lehetőség van megadni, hogy a bizonylat pénzügyi rendezése is megtörtént-e, illetve az alap bizonylaton szereplő tételek bemásolásra kerüljenek -e az új bizonylatba.

Módosítás és sztornó
Módosítás és sztornó

A tételeket a felhasználó módosíthatja, ha kérte a “Tételek bemásolása”-t.

Illetve a “Minősítés”-re kattintva jelölheti a “Helyesbítés miatti adóváltozást.”

Módosítás
Módosítás

 

Lehetőség van még nem a fejben lévő “Egyéb” gomb használatával rögzíteni módosításokat.

Fejből a tételbe lépve a “Visszáru” gomb megnyomásával is lehetséges negatív bizonylatokat rögzíteni. Itt is lehetőség van a “Minősítés”-re kattintva jelölni a “Helyesbítés miatti adóváltozást.”

Pénztárra könyvelve  a folyószámlán a program (“Azonnal kiegyenlítettek listára”) kiegyenlítettnek tekinti ezt a módosító bizonylatot.

Ha a módosító számla pénzforgalmi helye “Bank”, akkor a felhasználónak kell kiegyenlítenie a módosító bizonylatot is, mert ebben az esetben nincs lehetőség a “Pénzügyi rendezés” jelölésére.

F7 Visszáru
F7 Visszáru

Ha tárgyévi bizonylatra hivatkozik a felhasználó akkor a tételben az Egyéb gombra kattintva a Ctrl+F7 Helyesbítésnél kiválaszthatja a tárgyévi alap bizonylatot.

Ctrl F7
Ctrl F7

Ha előző évi bizonylatra szeretne hivatkozni, akkor az Egyéb gombra kattintva Ctrl+Shift+F3 választással rögzítheti a nyilvántartásba az előző évek bizonylatát.

Ctrl Shift F3
Ctrl Shift F3
Nyilvántartás szerkesztés
Nyilvántartás szerkesztés

Ha a számla több akár előző akár tárgyévi számlát módosít, azt jelenleg a programban nem lehet rögzíteni. Fejlesztése folyamatban!

Videó!