szamlazz.hu adatkapcsolat

A program lehetőséget ad a szamlazz.hu felületén kiállított számlák közvetlen átvételére a számlázó programokba.

Az automatizmushoz szükséges beállítások

1. Egyedi kulcs kérése és küldése a Novitaxnak a NOVITAX programban:

Első lépésként a Főmenüben kell egy egyedi kulcsot kérni, ezt a Beállítások/Kezelés,beállítások/Külső programok” fülön tudják megtenni, Kulcs megmutatása gomb segítségével.

szamlazz.hu kapcsolat beállítása

szamlazz.hu kapcsolat beállítása

Ezt követően a Küldés a Novitax szerverre gombot kell megnyomni, így válik élessé a funkció. További beállításként meg kell adni a számlák érkeztetését, ami lehet:

  • IPTAX, RAXLA – számlázó program
  • NTAX- kettős könyvviteli program
  • TAXA- egyszeres könyvviteli program

2. Adatkapcsolat beállítása a Szamlazz.hu weboldalon:

A szamlazz.hu weboldalon a Beállítások / Fiók beállításai / Könyvelői adatkpcsolat fülön az Azonosító kulcs mezőbe be kell másolni a Főmenü által adott (mutatott) kulcsot.  Fölötte a Fogadó rendszer-t Novitaxra kell állítani.

adatimport

Ezekkel a beállításokkal az összekapcsolás feltételei kerülnek biztosításra. A számlák lekérdezésére maximum 15 percet kell várni. (A szamlazz.hu felületen a módosított, pl.: főkönyvi számlaszámmal kiegészített számlákat automatikusan újraküldik.)

3. Beállítások a számlázó programban

A szamlazz.hu programban kiállított számlákat csak olyan számlatípusba lehet bemásolni, ahol a Bizonylat forrása nem 0 – Saját bizonylat. Javasoljuk a 2- Másolt (más számlázóból importált) beállítás használatát. Amennyiben nincs ilyen kimenő vagy előleg típus rögzítve a programba, azt a Törzsadatok/Számla törzsadatok/Számla típusok menüpontban tudják megtenni.

Számlatípus beállítása
Számlatípus beállítása

Számlák beemelése a számlázó programba

A Számlák, bizonylatok/Webes számlakapcsolatok/Elektronikus számla csoportos fogadása menüpontba kell belépni a funkció elindításához.

A megjelenő ablakban kiválaszthatjuk, hogy a kiállított számlákat mely számlatömbbe importálja a program.

Számlák beolvasása
Számlák beolvasása

Fontos, csak olyan kimenő és előleg számlatípus választható ahol a Bizonylat forrása nem 0 – Saját bizonylat típusú!

További beállításként megadható, hogy az xml állományt a program csatolja a számlához.

A sikeresen beimportált számlák megjelennek a számla áttekintő képernyőn, amennyiben szükséges további adatokkal ki lehet egészíteni (pl: kontírozás, munkaszám, költséghely…stb). Ezek a bizonylatok szabadon módosíthatók illetve törölhetők.