TB ellátás hóközi számfejtése a Novitax-Bér programban

TB ellátás hóközi számfejtése a Novitax-Bér programban

A hatályos jogszabályok értelmében a kifizető 8 napon belül köteles kifizetni a TB ellátásokat, így szükséges lehet a hóközi TB ellátások számfejtése.

Lehetőség van a Hóközi kifizetés menüpontban, a normál számfejtéstől elkülönítve hó közben számfejteni és elszámolni a TB ellátásokat. Ebben az esetben Hóközi kifizetés menüpontban meg kell adni a hóközi kifizetés dátumát.

Hóközi TB ellátás dátum
Hóközi TB ellátás dátum

A kifizetés dátumának megadása után ki kell választani a személyt, majd a számfejtésben, az Egyéb gombnál, a TB ellátás hóközi számfejtése funkciót kell választani.

TB ellátás hóközi számfejtése
TB ellátás hóközi számfejtése

A funkció kiválasztása után a program bekéri az utolsó kifizetendő napot / korrekció esedékességét. Itt ellátás számfejtése esetén a kifizetendő TB ellátás utolsó napját szükséges megadni, míg korrekció esetén a korrekció esedékességnek dátumát.

TB ellátás korrekció esedékessége
TB ellátás korrekció esedékessége

A korrekciók felrögzítése és számfejtése után, a felrögzített adatok alapján jelennek meg az ellátások a statisztikákban és a különböző kimutatásokban.

Figyelem! Amennyiben a korrekció hóközi számfejtése során kinullázásra kerül valamelyik ellátás, azt a program később már nem számfejti, tehát nem kifizetett ellátás lesz.

Korrekció hóközi számfejtése esetén az esedékesség dátuma nem lehet a hónap utolsó napja, csak ennél korábbi dátum!