Termékdíj és EPR díj cikkek készletmozgatása számlázás esetén

Termékdíj és EPR díj cikkek készletmozgatása számlázás esetén

Készletnyilvántartó program és számlázó modulok együttes használata mellett van rá lehetőség, hogy a számlán nem megjelenő termékdíj és/vagy EPR díjtétel is kivételezésre kerüljön a számlára választott tételekkel együtt.

Ehhez a Gyártás előkészítés menüben a Receptura menüpontban be kell rögzíteni minden értékesítendő cikkhez a recepturát, amiben a receptura tételeknél a termékdíj és/vagy EPR cikkeket kell megadni a szükséges mennyiségben. A Gyártás előkészítés menü a Beállítások / Alapbeállítások / Készletnyilvántartás… menüpontban a Gyártási lap használata funkció bekapcsolásával válik elérhetővé.

A Beállítások / Alapbeállítások / Készletnyilvántartás… menüpontban a Receptura lapon az Automatikus szükségletszámítás használata számla rögzítésekor funkció használata mellett a recepturában rögzített fej cikkek számlázása esetén a program automatikusan kivételezi a tétel cikkeket is, azaz ez esetben a hozzá tartozó csomagolási anyagokat.

Ahhoz, hogy az automatikus készletmozgatás működjön a termékdíj és EPR díj cikkeknek a megfelelő mennyiségben készleten kell lenniük. Továbbá a Törzsadatok / Cikk törzsadatok / Cikkek menüpontban rendelkezniük kell Jellemző raktárral is, ami a cikken belül az Egyéb adatok lapon választható ki.