UTAK 2023. évi 24.04-es verzió

UTAK 2023. évi 24.04-es verzió

Érvényességi dátumok

Demó verzió érvényessége: 2023.02.28.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2023.11.3.0
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2023.12.15.
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2023.12.21.

Programregisztráció

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2023. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2023. január és február keltezésű bizonylatokat fogad el. A feldolgozási határidő meghosszabbításához tehát a 2023. évi programokat is regisztráltatni kell, a regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását az alábbi bejegyzésben találják:

Regisztráció!

A Wintax adatvédelmi megoldásainak érvényesítése

Mint arról több alkalommal is tájékoztattuk Önöket, az adatvédelmi törvény előírásai miatt több ponton módosítottuk a Wintax adatvédelmi rendszerét. A módosítások lényegét  elektronikus levelünkben megosztottuk már korábban Önökkel. Most abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a védelmi funkciók bekapcsolásához (ami nem kötelező, de erősen ajánlott) az új verzió betöltése után mit kell tenniük.

Minden adatvédelmi feladattal kapcsolatos részletes leírást a WINTAX (főmenü) verzió információjában megtalálnak, kérjük, hogy feltétlenül olvassák el!

A program elindítása

A programot telepítő rendszer a telepítés során minden évben létrehozza a programrendszert elindító parancsikont, amelyből a program indítható. A program elindítása után ajánlatos kitölteni a felhasználói adatokat, valamint áttekinteni a program alapbeállításait.

A program sikeres telepítése, és első elindítása után jelenik meg a most látható kiegészítő dokumentáció, amely a „Információ / verzió információ” menüpontban bármikor megjeleníthető, nyomtatható.

A forgalmazó NOVITAX Kft. a Win-Tax rendszerből minden évben új verziót készít, az évenkénti verziók eltérő adatbázisokban kezelik az adatokat. A megoldás előnyei közé tartozik, hogy az évenkénti adatbázisok csak egy meghatározott méretig növekednek, valamint az, hogy egy időben lehet dolgozni több évi verzióban. Az éves adatbázisokat az egyik évről a másikra a menükezelő Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) funkcióval kell átnyitni.

Az UTAK programrendszer 24.04-es változatának legfontosabb változásai a következők:

Utak vezető felhasználókhoz való rendelése

Az új verzióban már lehetséges az UTAK-ban a vezető hozzárendelése a főmenüben felvitt felhasználóhoz.

Így a Novitax-ban felhasználóként rögzített userek csak a saját útnyílvántartásukat láthatják, míg az “admin” userek látják az összes felhasználó útnyílvántartását.

Amennyiben még nem használják az UTAK-at, akkor először vigyék fel a Novitax felhasználókat a főmenüben, majd az UTAK-ban hozzák létre a vezetőket és gépjárműveket. Utána az admin user a főmenüben párosítsa a Novitax felhasználókat a vezetőkkel.

pl.

Főmenü utak vezető választás

Abban az esetben, ha már használják az UTAK programot, akkor nincs más dolguk, mint párosítani a Felhasználókat a vezetőkkel, ha nincsenek még Novitax felhasználók, akkor azt létre kell hozni.

Későbbiekben, korlátozott használat mellett, új vezetőt az “admin” user tud létrehozni mind a főmenüben, mind pedig az Utak-ban. (vezető adatok + gépjármű) Ez után már a felhasználó tudja módosítani a saját adatait.