Webáruház kapcsolat Novitax Plugin segítségével

Webáruház kapcsolat Novitax Plugin segítségével

 

Az IPTAX, RAXLA és RETAX modulokkal lehetőség van webáruházas kapcsolat létesítésére.

Webáruházakhoz illeszthető Novitax plugin-ek letöltése:

Magento

Magento2 WINTAX plugin 1.0

Magento2 WINTAX plugin 1.0.1

Prestashop

Prestashop WINTAX plugin 1.0.1

Woocommerce

woocommerce_wintax_plugin 1.0

woocommerce_wintax_plugin 1.0.1

woocommerce_wintax_plugin 1.0.2

woocommerce_wintax_plugin 1.1

woocommerce_wintax_plugin 1.1.1

woocommerce_wintax_plugin 1.1.2

 

 

Beállítások

Az IPTAX programon belül Beállítások / Alapbeállítások / Webshop és CashBook beállítások menüpontban Novitax webshop plugin lapon lehet beállítani a kapcsolatot, amely rögzítés után tesztelhető is. Ugyanitt a cikkek azonosítását is meg kell adni:

cikkek_azonositasa

Woocommerce használata esetén a Beállítások / Alapbeállítások / Webshop és CashBook beállítások… menüpontban a Novitax Webshop API kapcsolatoknál rögzíteni lehet egy bejegyzést, amiben a Woocommerce webáruház adatait és a kapcsolódó számlatípusokat lehet megadni. Ezzel a beállítással a programban a Számlák, bizonylatok rögzítése vagy a Rendelésnyilvántartás használata esetén a Rendelések kezelése menüpontban is lehet egyesével bizonylatot készíteni.

Hol található mindez a WordPress felületen?

A WordPress admin felületen a WooCommerce részen a Woocommerce -> Settings -> Advanced -> REST API lehetőségen beül létre kell hozni egy Novitax Iptax Api Key bejegyzést, amiben a Consumer key és a Consumer secret generálódik. (Sajnos utólag ezt a két adatot nem lehet megtekinteni, csak újat lehet generáltatni.)

Consumer key és Consumer secret

Woocommerce -> Settings -> Advanced -> REST API

 

Ezeknek beállítása után máris elérhető több webáruházas funkció az IPTAX programon belül. Melyek ezek?

Raktárkészlet-szinkronizálás

Ehhez szükséges Raktár (Törzsadatok / Készletnyilvántartás törzsadatai / Raktárak) és cikk (Törzsadatok / Számlázási törzsadatok / Cikkek) beállítások:

webshop_raktar

webshop_cikk

Rögzítsen a Készletnyilvántartás / Nyitó és aktuális készlet adatok menüpontban egy ehhez hasonló nyitó készlet rekordot:

webshop_nyito

Ezután már elérhetővé válik a termékkészlet-szinkronizálás a cikk áttekintőben (Törzsadatok / Számlázási törzsadatok / Cikkek):

webshop_cikk_feltoltes

Számlakészítés

Tömeges vagy csoportos számlakészítés

A termékkészlet feltöltése után, amint érkezik megrendelés a webshop-on keresztül, azok számlázhatóak a Számlák, bizonylatok / Webes számlakapcsolatok / Számlakészítés Webshop Novitax Plug-in segítségével menüpontban:

image011

A Enter gomb megnyomása után még néhány adatot bekér a program:

image013

Számlakészítés egyesével

A Számlák, bizonylatok / Számlák, bizonylatok rögzítése menüpontban a Típus kiválasztása után az Egyéb funkciók lapon a Webshop API gombra kattintva megjelennek a webes rendelések. A rendelés választása után a számla elkészíthető. A rendelés a számlázás hatására átáll a legutolsó rendelésállapotba, ez esetben a Completed állásra (amennyiben a beállításban azt adtuk meg). A program számla esetén a rendelés sorszámát a számla eredeti számlaszám mezőjében iktatja, hogy visszakereshető legyen.

Rendelésállapot változtatása

A Webes megrendelések kezelése ablakban a háromszög gombra kattintva a kijelölt rendelés állapota változtatható:

 

Rendelés importálása

A Rendelés-nyilvántartás / Rendelés kezelése menüpontban a Típus kiválasztása után a Rendelés/árajánlat importálása gombra kattintva a Rendelés importálás ablakban a Woocommerce API import… gombbal lehet megnyitni a webes rendeléseket.

A Rendelésállapot változtatása a Webes megrendelések kezelése ablakban a háromszög gombra kattintva a kijelölt rendelés állapota változtatható ugyanúgy, mint ahogy az előbbiekben a számlázásnál is írtuk.

A rendelésre kattintva pedig elkészíthető a rendelés az IPTAX/RAXLA modulhoz tartozó RETAX Rendelésnyilvántartó modulban is.

A rendelés esetében a rendelés sorszáma a Partner rendelés szám (Part.rend.szám) mezőbe kerül be.