WebBér 2024

A WebBér rendszer online személyi adat és munkaidő nyilvántartó program, amelyben többek között, az alábbi funkciók érhetők el:

 • személyi adatok nyilvántartása
 • beosztás készítés, jelenléti ív vezetés és munkaidő nyilvántartás
 • szabadság nyilvántartás és szabadság engedélyeztetés folyamata
 • folyamatos kapcsolattartás a munkavállaló, a munkáltató és a bérszámfejtő között
 • változások bejelentése, iratok feltöltése, dokumentumok megküldése

WebBér 2024

 • Önálló WebBér használatnál számfejtési zárás (04.17)
 • Önálló WebBér felhasználás esetén a bejelentőlapok elbírálása, bejelentéshez xml fájl generálása (04.17)
 • Munkaidőkeretek importálása (03.26)
 • Adatváltoztatásról e-mail értesítés a bérszámfejtőnek (03.13)
 • Szabadságot elbíráló megjelenítése (03.05)
 • Összekapcsolás a 2024-es Novitax bérszámfejtő programmal
 • Szabadság adatok átnyitása következő évre önálló felhasználás esetén
 • WebBér 2024 nyitása

Önálló WebBér használatnál számfejtési zárás

Önálló WebBér felhasználás esetén is lehet már számfejtési zárást beállítani cégadmin jogosultsággal az Analitikák – Számfejtési zárás menüpontban.

A számfejtési zárás biztosítja, hogy a munkaidő analitikában látható adatok a számfejtési adatok, amennyiben a zárás után történik az adatok exportálása a számfejtéshez. Az ilyen módon lezárt időszakban a koordinátorok már nem tudják módosítani a hozzájuk tartozó dolgozók munkaidő analitikáját és a dolgozók sem a jelenléti ívüket.

Természetesen ez a zárás is visszanyitható szükség esetén.

Önálló WebBér felhasználás esetén a bejelentőlapok elbírálása, bejelentéshez xml fájl generálása

A mai naptól önálló WebBér használat esetén lehetőség van az Adatváltoztatások – Új változtatás menüpontban létrehozott bejelentőlapok elbírálására, megfelelő jogosultság esetén.

Ehhez az Adatváltoztatások – Listázás menüpontba kell belépni és a megfelelő sor végén a  ikonra kattintani. A felugró összesítő ablak alján megjelennek az „Elfogad” vagy „Elutasít” gombok, továbbá egy „Jogviszony létrehozása” paraméter is, amivel a bejelentőlapon szereplő adatokkal létrehozható a WebBér rendszerben az új jogviszony.

Ha még nem szerepel a WebBér rendszerben a jogviszonyhoz tartozó munkavállalói adatokkal a dolgozó, akkor a dolgozót is létrehozzuk (amennyiben a létszámkeret ezt lehetővé teszi), egyébként a meglévő dolgozóhoz hozzáfűzzük a jogviszonyt.

Fontos, ha van megadva e-mail cím az adatok között és új vagy korábban nem volt megadva a dolgozónál ez az adat, akkor a jogviszony létrehozásakor automatikusan hozzáférést adunk a dolgozói fiókhoz a megadott e-mail címmel.

ÁNYK programhoz a bejelentőlapon megadott adatokból generálható xml import fájl, ehhez az  ikonra kell kattintani. Az xml fájl letöltése után importálható az ÁNYK Szerviz – Egyedi importálás vagy Csoportos importálás menüpontban.

Munkaidőkeretek importálása

Az Importálások menübe létrehoztunk egy új Munkaidőkeretek importálása menüpontot, amely alatt lehetőség van munkaidőkeretek importálására több jogviszonyhoz egyszerre.

Fontos, hogy csak olyan jogviszonyokhoz lehet munkaidőkereteket importálni, amelyeknél a „Bérszámfejtőprogramban vezetett munkaidőkeretek” beállítás nincs bekapcsolva.

Adatváltoztatásról e-mail értesítés a bérszámfejtőnek

Novitax Bér programmal összekapcsolt WebBér adatbázis esetén lehetőség van a Cégbeállítások -> Beállítások menüpontban bekapcsolni az „Adatváltoztatásról e-mail értesítés a bérszámfejtőnek” opciót.

Bekapcsolás után automatikus levelet küldünk az összekapcsoláskor megadott bérszámfejtő e-mail címére, amikor valaki (dolgozó, koordinátor vagy cégadmin) beküld egy adatváltoztatási kérelmet, vagy utóbbiak esetében bejelentőlapot.

Szabadságot elbíráló megjelenítése

A Szabadságelbírálás felületén a mai naptól elbírált szabadságoknál tároljuk, hogy ki bírálta el az adott szabadságot és ezt cégadmin szerepkörben megjelenítjük az adott nap fölött megjelenő buborékban:

Elbíráló megjelenítése

Összekapcsolás a 2024-es Novitax bérszámfejtő programmal

Amennyiben a Novitax Bér programjával együtt működik a WebBér, akkor a Bér program átnyitása után ismét össze kell kapcsolni a 2024-es adatbázisokat.

Az összekapcsolás során a két rendszer szinkronizálja az adatokat (személyek, jogviszonyok, szabadság adatok, stb).

A összekapcsolás menete az alábbi leírásban található:

Szabadság adatok átnyitása következő évre önálló felhasználás esetén

Amennyiben a WebBér felület a Novitax Bér programtól függetlenül, önállóan működik, nincs lehetőség a bér programból fogadni az előző évi megmaradt szabadság adatokat, hanem azokat át kell nyitni.

A szabadság adatok egyszer nyithatók. A szabadság adatok nyitásakor az aktuális előző évi adatokat veszi figyelembe a program, tehát ha azokban még változás lesz, azt kézzel kell majd a 2024-es adatokban átvezetni.

A szabadság adatok nyitásához az alábbi leírás nyújt segítséget:

Előző évi szabadságok nyitása az önállóan használt WebBér rendszerben

WebBér 2024 nyitása

2023. december 1-jétől elérhető a WebBér rendszerben a 2024 év is.

Az átnyitás a WebBér aktuális adatai alapján a 2024-es év használatához szükséges adatokat átnyitja az új, éves adatbázis alá (2024-ben is aktív jogviszonyos dolgozók a hozzájuk tartozó, 2023-ban a következő évre elfogadott távollétek, csoportok, munkaidő és beosztás törzsek).

WebBér nyitása 2024
WebBér nyitása 2024

A nyitás egyszer végezhető el, újra nyitásra nincs lehetőség.

Az átnyitás lefutása után a 2023. éves adatbázis mellett használható a 2024-es adatbázist is, így a következő évi beosztások elkészíthetők.

A 2023-as adatbázisban lezárul a következő évre igényelhető távollétek funkció, a továbbiakban a 2024-es évben lehet folytatni az igényléseket és elbírálásokat az új évre.

A WebBér rendszer nyitásához alábbi leírás nyújt segítséget:

WebBér rendszer átnyitása 2024. évre