WebBér, online személyi és munkaidő nyilvántartó program

A WebBér a NOVITAX bérszámfejtő programjával együttműködő, online személyi és munkaidő-nyilvántartó program, amely kétoldalú adatszinkronizálással tartja fenn a két adatbázis egyezőségét.

A WebBér adatbázisába a Novitax WINTAX rendszeréből töltődnek fel a cégek személyi- és munkaidőadatai, amelyeket feltöltésük után az arra jogosultak a WebBér saját online adatbázisában kezelhetnek (módosíthatnak, lekérdezhetnek). A WebBér az adatváltozásokat továbbítja a BÉR programnak, így a bérszámfejtés idejére már minden, a bérszámfejtéshez szükséges informá- ció rendelkezésre áll. A WebBér főbb funkciói:

Személyi adatváltozások kezelése

A WebBér saját online adatbázisába a számfejtéshez szükséges személyi és a munkaügyi adatok a rendszer indulásakor a bérszámfejtő programból töltődnek fel. Ezeket az adatokat a továbbiakban az „Adatváltozások” menüpontban lehet karbantartani, olyan módon, hogy a „bérszámfejtő” által jóváhagyott változások automatikusan kerülnek át a bérszámfejtő program adatbázisába (a számfejtőnek nem kell azokat kézzel rögzítenie).

Munkaidő-analitika vezetése

A WebBér átveheti a munkarendet és a beosztást a bérszámfejtő programból, de a beosztás az online felületen is vezethető. A munkavállalók az online felü- leten vezethetik jelenléti ívüket. Ezekből az alapnyilvántartásokból az online felületen összeállítható a számfejtés alapját képező munkaidő analitika, amelyet a számfejtés előtt a bérszámfejtő program letölt a saját adatbázisába.

Szabadság és távolléti nyilvántartás

A WebBér a bérszámfejtő programból átveszi a szabadság kereteket, amelyek figyelembevételével bármely időszakra megigényelhetők, elbírálhatók és elrendelhetők a szabadságok és egyéb távollétek. Az engedélyezett szabad- ságokat, távolléteket a WebBér a munkaidő analitika összeállításkor figyelembe veszi.

Belső kommunikációs rendszer

A WebBér saját belső kommunikációs rendszere kezelői beavatkozás nélkül szinkronizálja a bérszámfejtő program és az online adatbázisokban bekövetkező adatváltozásokat, feltölti a számfejtési és az egyéb dokumentumokat. Minden lényeges és azonnal végrehajtandó eseményről üzenetet küld (pl. hogy új munkavállalót kell bejelenteni), a közös tárhelyre feltöltött képeket, dokumentumokat (később akár az elektronikus dokumentum tárolási szabályainak megfelelően is) mindkét programhoz automatikusan csatolja.

Dokumentumok kezelése

A bérszámfejtő program minden számfejtés után, vagy egyéb, az online rendszert is érintő adatváltozáskor azonnal értesíti a felhasználókat és feltölti a megváltozott adatok alapján készült kimutatásokat, egyéb dokumentumokat. Így például a bérszámfejtés elszámolási lapjait (a számfejtő lapokat), személyre és cégre készített bérstatisztikákat, munkáltatói igazolásokat stb.).

A WebBér használható bármilyen okos eszközön.

A WebBér bemutató verziója (demó) a ber.novitax.hu URL címen próbálható ki. A demó verzió abban különbözik az éles változattól, hogy csak meghatározott ideig használható és a WebBér felületről érkező adatok nem kerülnek tárolásra automatikusan a Bér programba.

Sok sikert a kipróbáláshoz!