WebTax – Frissítés – 1.22-es verzió

WebTax – Frissítés – 1.22-es verzió

Frissítés dátuma: 2021.05.26.

SimplePay fizetési link/QR-kód a számlára

Legújabb fejlesztésünkkel lehetőséget adunk arra, hogy a SimplePay integrációnak köszönhetően számláin elhelyezhető olyan link, aminek segítségével ügyfelei kényelmesen, bankkártyával is kiegyenlíthetik az Ön számláit.

Első lépésként a SimplePay oldalán regisztrálnia kell. (https://simplepay.secure.force.com/register) Cégadatokat kell hozzá megadni, majd az Elfogadóhely típus listából a „WebTax” opciót kiválasztani. (URL: https://webtax.novitax.hu )  Ezt követően a SimplePay átküldi Önnek a szükséges dokumentumokat. 

A WebTax program Cégbállítások/SimplePay fülön a SimplePay-től megkapott adatokkal ki kell tölteni a mezőket. (Kereskedői azonosító, Titkos kulcs). Számla kiállítás során a „SimplePay fizetési link generálása” bepipálható és ebben az esetben meg kell adni a „SimplePay visszaigazoló e-mail cím”-et.

Az elkészült számlán, valamint az automatikusan kiküldött számla értesítő és fizetési emlékeztető e-mailekbe is belekerül a fizetési link, amire kattintva Partnere a SimplePay felületén bankkártyával kiegyenlítheti a számlát. Egy QR kódot is rakunk a számlára, ha esetleg nyomtatás után szeretné partnere elvégezni a befizetést.

A fentiekről bővebb leírást itt talál.

Kompenzáció, mint kiegyenlítés

A Kimenő és Bejövő bizonylatoknál a Kiegyenlítés során lehetőség van Kompenzációs kiegyenlítésre.

Kompenzáció mint kiegyenlítés kompi kiválasztása

A Kompenzációs kiegyenlítés kiválasztását követően előjön egy lista a partner ellenoldali, teljesen még nem kiegyenlített megegyező pénznemű bizonylatairól, amikkel kompenzálható a számla.

Kompenzáció mint kiegyenlítés kompi kiválasztása majd ellenoldali számlalista

A megjelenített lista rendezhető, közülük egy bizonylat kiválasztható. A kompenzációs kiegyenlítés törlésekor mindkét bizonylathoz kapcsolt kiegyenlítés törlésre kerül.

Kimutatás termék darabszámáról

A Kimutatások/Termék menüpont alatt található fejlesztésünkkel kimutatásokat/listákat készíthet egy vagy több bejövő/kimenő termék darabszámának alakulásáról. 

Kimutatás Termék kimutatás készítése 1

Kimutatás Termék kimutatás készítése termék beírva irány nincs

A kimutatás szűrhető a számla dátumok, valamint a számlatétel neve, cikkszáma szerint is, a kapott lista xls formátumban exportálható is.

Megrendelés átalakítása

Az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján az új megrendelések leadását átalakítottuk, egyszerűsítettük. A korábbi kétféle megrendelés módot (számlakeret bővítés vagy érvényességi idő hosszabbítás) összevontuk.

Megrendelés átalakítása 1 gomb

A továbbiakban bármilyen csomagot megrendelhet, ami a kiegyenlítést követően rögtön, vagy ha a kiegyenlítéskor van aktív csomagja, akkor az aktív csomag számla/vagy időkeretének lejáratakor válik aktívvá az új csomag. Hogy ne érje hátrány a túl nagy csomagot választó felhasználóinkat, az időkeret lejáratakor a maradék számlakeret nem veszik el, azt átemeljük az új megrendelésbe.

Új dokumentum feltöltésről e-mail értesítés küldése

Több hírlevelünkben tájékoztattuk Önöket arról, hogy a WINTAX rendszerből (NTAX, TAXA és Bér modulokból) a Dokumentumtárba fájlok tölthetőek fel. Amennyiben a könyvelője/bérszámfejtője bármely fenti programból dokumentumot tölt fel a WebTax Dokumentumtár felületére, akkor arról e-mail értesítést küldünk a továbbiakban.

Megtekintés jogosultság a Bejövő bizonylatoknál

A Bejövő bizonylatoknál is kialakítottuk a „csak megtekintés” jogosultságot. Az ezzel rendelkező felhasználó a bejövő bizonylatokat nem szerkesztheti,

Jogosultság állítás Bejövő bizonylat megtekintés

nem rögzíthet új bizonylatokat, viszont bármely már rögzített bizonylatot megtekintheti.

Bejövő számla tétel módosítása után Kontírozást érintő változások

Egy Bejövő számla rögzítését követően, ha módosították a bizonylat egy tételét, annak kontírját, munkaszámát/költséghelyét vagy a számla fizetési módját, akkor ez a változás nem minden esetben vezetődött át a bizonylat kontírozásába. Ezt a problémát orvosoltuk ebben a verzióban.

Számlatömbnél „Jellemző (követel) fkv-i szám” – visszamenőleg is érvényesíthető

Amennyiben a számlatömbnél az első számlák kiállítása után állít be jellemző fkv-i számot, azt visszamenőleg is érvényesítheti ezzel a fejlesztéssel.

Számlatömb jellemző fkvi szám visszamenőleges módosítása

Működése megegyezik a tömbhöz rendelt alapértelmezett napló visszamenőleges érvényesítésével.