WebTax – Frissítés v1.30

Frissítés – v1.30

Frissítés dátuma: 2023.03.01.

Készletkezelés

A WebTax programban elérhető a készletkezelés, melynek kezelésére egy új modult hoztunk létre. (WT-Készlet)

Beállíthatóak a készletkezelés törzsadatai (a Cégbeállítások, és a Törzsek/Számlatömbök menüben, illetve a Készletkezelés menü alatt a Cikkek, Raktárak, Mennyiségi egységek). A Készletkezelés/Cikkek menüpont alatt a Készletkezelt cikkekre szűrési lehetőség áll rendelkezésre. A kiválasztott cikknél látható a cikk adatlapja, a Készlet fülön a készlet mennyisége raktáranként és összesen, ezenkívül a készlet változása napi bontásban grafikonos megjelenítéssel.

Meghatároztuk a fő készletmozgás jellegeket is. Ezek alapján a Készletkezelés/Készletmozgások funkció alatt készletmozgásokat rögzíthet. A Készletmozgások listaoldalon különböző szűrési lehetőség állnak rendelkezésére. (pl: dátum, raktár, cikk, jelleg szerint) Egy-egy létrehozott mozgás Szerkesztés gombbal megnyitható és láthatóak a készletmozgás részletei, melyek módosíthatóak, törölhetőek.

A Kimenő és Bejövő számlák/szállítólevelek rögzítésével a háttérben készletmozgások létrejönnek. Az így keletkezett készletmozgásokat a Készletkezelés/Készletmozgások funkció alatt tekintheti meg.

Lehetősége van kikapcsolni, bekapcsolni és FIFO készletkezelést választani. Különböző árképzési módokat állíthat be pl: utolsó beszerzési ár, elszámoló ár, súlyozott átlagár és FIFO. Ezenkívül figyelmeztetéseket állíthat be a negatív készlet kezelésére is: pl: engedélyezheti, figyelmeztetést választhat ki és tilthatja.

Leltárak funkcióban Raktáranként és dátum alapján leltárt készíthet, így nem csak év végé/év elején tud leltárt készíteni, hanem az év, hónap, hét bármely időszakában. Ebben a menüben is több kényelmi funkció áll még rendelkezésére. (pl: leltár export-import, leltársorok tömeges létrehozása..stb)

A Kimutatások menüt bővítettük a készletkezelésre vonatkozó kimutatások lehetőségével. A Kimutatások funkcióban Készlet és Forgalom kimutatás készíthető.

(Az NTAX kettős könyvvitelbe a feladási lehetőség később kerül fejlesztésre)

A készletkezelés modul az éles rendszerben (https://webtax.novitax.hu ) 2 hónap Teszt időszak alatt (2023.03. hó és 2023. 04. hó) ingyenes, ezt követően a modul fizetős lesz. Az árakról tájékozódjon honlapunkon: https://novitax.hu .

(A Készletkezelés beállításairól és a Készletkezelésről külön Tudástári bejegyzést talál.)

 Szállítási címek kezelése (partnereknél és számlánál)

A Partnereknél és a

Törzsek Partnerek Címek Szállítási cím megadási lehetőség

Számla kiállításnál már lehetőség volt telephely és levelezési cím megadására.

Számláim kimenő számla partner választásnál szállítási cím megadási lehetőség

Telephely/postázási/szállítási cím-re kattintás után kiválasztható a Szállítási cím. Ha nem volt megadva a Törzsek/Partnerek-nél, akkor az itt is megadható:

Számláim kimenő számla partner választásnál szállítási cím megadási lehetőség 1

Jelenlegi fejlesztésünkkel kiegészítettük Szállítási cím megadásának lehetőségével.

 Kontírozás szűrők átalakítása

A Kontírozás menüben eddig Kimenő és Bejövő számlák szűrésére és kontírozására volt lehetőség. Az újabb fejlesztéseink miatt átalakításra került és most már

Kontírozás Kontírozás listaoldal szűrések átalakítása

a számlákon kívül

Kontírozás Kontírozás számla szerinti szűrés

Pénztárgépzárásokra

Kontírozás Kontírozás pénztárgépzárás zerinti szűrés

és Készletmozgásokra

Kontírozás Kontírozás készletmozgás szerinti szűrés

is lehetséges szűréseket végezni.

Számláim – kimenő számla sztornózásakor – sztornó oka mező létrehozása

A Kimenő számla sztornózásánál lehetőség van a sztornózás okát is megadni.

Számláim Sztornózás Sztornó oka mező kialakítása

A sztornózás oka a PDF számlaképre is rákerül.

 Lapozás segítő a listaoldalakon

Minden olyan listaoldalán, ahol 10 oldalnál több a listaoldalak száma alul az oldalszámok mellett lehetőség van az oldalszámot megadni.

Listaoldalaok lapozás segítő

Megadását követően a rendszer arra az oldalszámra ugrik.

 Bejövő szállítólevélből Kimenő szállítólevél készítése

A Bejövő szállítólevelekből lehetőséget adunk arra, hogy Kimenő szállítólevelet készítsen. (Másolás kimenő szállítólevélre)

Bejövő bizonylatok Bejövő szállítólevélből Kimenő szállítólevél átforgatás

Akkor nyújthat segítséget, ha a bejövő szállítólevélen található tételeket (esetleg kisebb módosítással, javítással…stb) „vissza”adja a beszállítójának.