WebTax – Frissítés v1.34

WebTax – Frissítés v1.34

Frissítés dátuma: 2024.01.04.

WebTax Cégbeállítások

A Cégbeállítások/Beállítások fül (alján) 1 új pipálható paraméter található, mellyel beállítható, hogy a Pénztárjelentésre (PDF) rákerüljön -e a partner neve. A program az új beállítást a bejelölését követően készülő pénztárjelentés(ek)nél veszi figyelembe.

A Cégbeállítások/NAV adatok tabon felhasználóbarátabbá tettük a NAV számlarendszer válaszidőit megjelenítő grafikonos felületet.

Zöld szín: rendben, narancssárga: kisebb lassulás, piros: durva lassulás.

Ez a funkció a NAV Számlarendszer működésének ellenőrzését teszi lehetővé.

WebTax Számláim

A Kimenő számláknál új funkció az úgynevezett fejmódosítás.

Ezzel lehetőség van arra, hogy ha egy kimenő számlánál pl. csak a címben van változás, vagy szeretnénk pl. megjegyzést még a számlára tenni/módosítani, akkor ezzel a funkcióval ezt meg tudjuk tenni. Így elkerülhetjük a sztornó számla és új számla készítését.

WebTax Kimenő számlák / Bejövő bizonylatok

0%-os áfa

2024. évi teljesítéstől kezdődően a kimenő számlák és bejövő bizonylatok tételén 0%-os áfa kulccsal is lehet áfa típust választani.

Kimenő számláknál

Bejövő bizonylatoknál:

A NAV-hoz ezeket a tételeket is adatszolgáltatni kell, ezt a program elvégzi. Ez az új, 0 százalékos adómérték a vtsz. 4902 alá tartozó napilap (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadvány) értékesítésekor alkalmazandó. 

Átalakult a bizonylatokhoz kapcsolható fájlok funkció. Így most már többféle dokumentumot (teljesítési igazolást, szerződést, stb.) lehet feltölteni egységes megoldásban a bejövő bizonylatokhoz és a kimenő számlákhoz is (akár már létrehozáskor is).

Fájl kiválasztás utána nyílra kell kattintani.

A fájl feltöltése megtörténik, akkor a jobb oldali ablakban látható a fájl neve, feltöltés dátuma és kiválasztható a dokumentum típusa. Majd a mentés gombra kell kattintani.

A másik lehetőség, ha már a Feltöltött fájlok menübe feltöltésre került a dokumentum, akkor a jobb oldali ablakban lehetséges a fájlt a bizonylathoz csatolni:

A Feltöltött fájlok menüben található dokumentumok láthatóak:

Különböző szűrések állnak rendelkezésre a könnyebb keresés végett.

A Kiválasztás gombra kattintással kiválasztható az a dokumentum, melyet fel szeretnénk tölteni a bizonylathoz.

Majd visszatér a rendszer a bizonylathoz, ahol látható a fájl, a feltöltés ideje és itt is kiválasztható a dokumentum típusa is.

Hamarosan (jelenleg fejlesztés alatt) a kimenő számlákhoz a csatolt dokumentum a számlával együtt akár automatikusan is elküldésre kerülhet.

WebTax Kontírozás

Most már a Kontírozás menüben is állítható a Bejövő bizonylatoknál

a számviteli teljesítés és az áfa teljesítés napja.

WebTax Üzenetküldés

Teljesen átalakítottuk az üzenetküldés funkciót.

Most már van Elküldött üzenetek mappa, valamint lehet üzenetet törölni.

Emlékeztetőül: A WebTax rendszerben a Felhasználók egymás között üzeneteket válthatnak, illetve ide is érkezik NAV figyelmeztető üzenet amennyiben a kimenő számla hibás lenne.