WebTax online számlázó és bizonylat feldolgozó rendszer

WebTax

  • egyik funkciójában nagy tudású online számlázó program, amely össze van kapcsolva a WINTAX rendszer könyvelő, vagy pénzügyi nyilvántartó *  programjával.
  • másik funkciójában a vállalkozásokhoz érkező számlák (bejövő számlák), vagy a nem számla formájában érkező, keletkező bizonylatok (pl. bankforgalom*, költségelszámolások, pénztárösszesítők* stb.) nyilvántartásba vétele, és elő feldolgozása (kontírozás, költségfelosztás stb.).

A WebTax a kiadott számlákat és feldolgozott bizonylatokat saját, online adatbázisában kezeli, amelyhez a WebTax felhasználóin kívül hozzáférhetnek a könyvelők, és a vállalati menedzsment. A WINTAX ebbe az online adatbázisba tölti fel a vezetői információkat*, így azok bármikor és bárhonnan lekérdezhetők.

A WebTax tehát egy olyan online (a Novitax szerverén futó) program, amelyben tárolható minden olyan számla és bizonylat, amely közvetlenül nem kerülhet a könyvelő programokba. A számlákat bizonylatokat jó esetben nem a könyvelő tölti fel az adatbázisba, a feltöltött adatokhoz ugyanakkor a könyvelő is hozzáfér, ellenőrizheti, módosíthatja, kontírozhatja azokat, átemelheti a könyvelő programba.

Mint az talán az eddigiekből is kiderült, a WebTax programot a WebBérhez hasonlóan a munkafolyamatokat ellátók, a könyvelőirodák ügyfelei számára fejlesztettük, jelentősen egyszerűsítve és megkönnyítve a kapcsolattartást. A WebTax használata akár teljesen kiválthatja a könyvelő cégeknél történő adatbevitelt és a papír alapú bizonylatok használatát.

A WebTax

  • mint számlázó program, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő számlákat készít, szükség esetén módosítja, sztornózza azokat, előleget, szállítólevelet, proforma számlát, díjbekérőt számíthat be;
  • a Wintaxban használt áfa rendszert számlatükröt, kontírozásokat (egyszeres könyvvitel* esetén a jogcímállományt* ) használja;
  • a számlákról készült NAV-os, vagy Novitaxos xml-t el tudja juttatni a vevőhöz, a vevő könyvelőjéhez, és a vevő bankjához* (ez a PSD2 bevezetésekor nyer igazán értelmet, amikor majd a számla alapján a bank is utalhat a vevő nevében). Nem mellékesen a WebTax teljes mértékben kompatibilis a Wintax programmal, a számlák gyakorlatilag a kiadásuk után azonnal megjelennek a Novitax könyvelő programokban, vagy a pénzügyi nyilvántartási* rendszerben. A WebTaxban a számlák egyelőre ún. „egyszerűsített” kiegyenlítéssel ki is egyenlíthetők (később lehetővé válik a számlatörténet automatikus feldolgozása is), a kiegyenlítések vezetése alapján a WebTax folyószámla analitikát* készít. A WebTax az összes Novitax programhoz hasonlóan, már a számla (kimenő, bejövő) készítésekor lehetővé teszi a számlák kontírozását, de arra is lehetőséget biztosít, hogy a könyvelőprogramba való feladásuk előtt a könyvelő ezen a felületen ellenőrizze és kontírozza a számlákat.

A WebTax első verziója

A számlázáson kívül csak a bejövő számlák fogadását teszi lehetővé, a következő módokon:

  • A Novitax összes számlázó programjából (beleértve a WebTax-ot is) ismételt rögzítés nélkül automatikusan.
  • Más számlázó programból a NAV xml-en és a Novitax xml-en keresztül, automatikusan.
  • Számlaképről (pl. pdf, szkennelt számla stb.) a WebTax felismeri a vevő adószámát (vagyis a vevőt) és a dátumokat, a további adatokat, akár két képernyős üzemmódban a bizonylatkép alapján lehet rögzíteni.
  • A WebTax online adatbázisában levő bizonylatokat a könyveléshez elő lehet készíteni (pl. költségviselőkre lehet bontani, kontírozni lehet stb.) ezért nem feltétlenül szükséges, hogy az adatbázisba kerülő számlák, dokumentumok kontírozottan kerüljenek oda.

A WebTax program is egy folyamatosan fejlesztett program, terveink szerint a közel jövőben be fogja olvasni bankszámla forgalmakat, a pénztárgép üzemeltető egy egyszerű felületen rögzítheti a napi pénztárgép összesítőket. Kezelni fogja a kártyás fizetések és a csomagküldő szolgáltatók részletes analitikáit.

A WebTax első, teszt verziója még ebben az évben elérhető lesz, a részletekért keressék ügyfélszolgálatunkat (webtax@novitax.hu).

A *-gal jelölt funkciók még nem elérhetőek a programban. Fejlesztés alatt!