WebTax – Feltöltött fájlok – NAV XML, PDF, JPG, PNG, TIFF, ZIP – dokumentumok, bejövő bizonylatok fájl feltöltése, bizonylat rögzítése

 

A WebTax lehetőséget biztosít arra, hogy bejövő bizonylatokat/számlákat „csak” feltöltsön, és később rögzítse le a bejövő bizonylatok közé.

A Feltöltött fájlok menüpont mellett jelölést talál, hogy hány darab bizonylat nem lett még lerögzítve.

Feltöltött fájlok menü

A „+” gomb lenyomása után kapjuk meg az oldalt, ahol fájl feltöltését megkezdhetjük.

Feltöltött fájlok_kiválasztás1_a

A számítógépen lementett bejövő bizonylat feltöltésére van lehetősége. Ez lehet XML, PDF, JPG, PNG, TIFF kiterjesztésű file. A legjobb, ha NAV xml-lel rendelkezik a fájl. (Figyelem! Scannelt bizonylatokat nem ismer fel a rendszer!)

Fájl(ok) kiválasztása után a Fájlkezelő megfelelő könyvtárából kiválaszthatja a dokumentumot és a Feltöltés gombra kattintva feltöltheti azt a WebTax rendszerbe.

Feltöltött fájlok_intéző kiválasztás1_a

 

A feltöltést követően a monitoron a Feltöltött fájlok menüpont alatt megjelenik a bizonylat/számla.Feltöltött fájlok_lementett file_a

 

 

Feltöltött bejövő bizonylat rögzítése

A feltöltött dokumentum rögzítését, a bizonylat melletti, zöld Letöltés ikon jobb oldalán található lefelé mutató nyíl lenyitása után a Bejövő bizonylat rögzítése menüben teheti meg.

Feltöltött fájlok_feltöltés után bejövő bizonylat rögzítése

A bizonylat lerögzítése ugyanúgy történik, ahogyan a Bejövő bizonylatok rögzítése manuális módon/Fájl feltöltéssel pontban található.

A Feltöltött fájlok közül a bizonylat melletti zöld Letöltés ikonnál található lefelé mutató nyíl lenyitása után a Megjelenítés-nél az eredeti dokumentum nyitható meg, ahol az megtekinthető és törölhető.

Rögzített bizonylatra kattintva újból megnyílik az eredeti bizonylat és rögzítő felület, ahol módosítást hajthat végre.

Fájl feltöltés manuális rögzítés_éerögzített bizonylat megejelneítés_rögzített bizonylat_a

A lerögzített bizonylat bekerül a bejövő bizonylatai közé.

Feltöltött fájlok_rögzítés utána abejövő bizonlyatok között van_a

 

NAV XML feltöltése

A WebTax lehetőséget ad arra, hogy NAV xml-t töltsön fel a fájlok közé, majd azt akkor, vagy később rögzítse a bejövő bizonylatokhoz.

A fentiekben már leírt módon feltölthető a fájl.

Fájl feltöltöltés NAV XML betöltése

A Feltöltött fájlok listában a feltöltést követően megjelenik, mely utána rögzíthető.

Fájl feltöltöltés NAV XML betöltött fájl a listában

 

 

Fájl feltöltöltés NAV XML betöltött fájl rögzítése

 

 

ZIP (tömörített) fájl feltöltése

Egy-egy nagyobb, sok oldalas számla képe esetén, ha tömörített fájlként kapja meg, akkor azt a rendszer feltölti-kicsomagolja és felkínálja rögzítésre. Folyamata a fent leírtak szerint történik.

Ebben az esetben is fontos megjegyezni, hogy a NAV XML-lel rendelkező, vagy jó minőségű PDF, JPG, PNG fájlok feltöltés utáni rögzítését teszi lehetővé nagyon könnyen a rendszer.  A rosszabb minőségű fájlok esetén manuális beavatkozás szükséges a rögzítéskor.

Figyelem! Egy fájlba tömörített, de több, különböző Partner, különböző számlaszámú számla képeinek feltöltés utáni kicsomagolásra és rögzítésére nincs lehetőség.