A WINTAX utalási rendszere

Az integrált rendszer előnyeit kihasználva, valamennyi programból (bérszámfejtő, pénzügyi nyilvántartó, könyvelő programok) a következőkben felsorolt bankszoftverek számára, bankonkénti közös utalási állományok készülhetnek, a következők szerint:

  • A bérszámfejtő program a számfejtéskor megadott, egy vagy több bankszámlára utalja a jövedelmeket, valamint a kerekített 08-as adatszolgáltatás adatai alapján az adókat, járulékokat.
  • A pénzügyi és a könyvelő programok az utaláshoz a számlákat a fizetés esedékessége szerinti sorrendben is meg tudják jeleníteni. Az erre jogosultsággal rendelkező felhasználó módosíthatja a fizetési esedékességet (a szállítóval való megállapodás szerint), vagy rendelkezhet az utalásról (utalható állapotúra állítja a számlát).
  • Az utalási jogosultsággal rendelkező személy csak az utalásra jelölt számlákat utalhatja, az utalási fájl zárása előtt kézzel rögzíthet, javíthat az állományon, majd az utalási állományt beküldi a banknak. Az utalási rendszer két szintjét nem kötelező használni, a számlákat lehet „direktbe” is utalni.
  • A WINTAX utalási rendszeren keresztül utalt számlák kiegyenlítéseit az elektronikus bankforgalom feldolgozásakor a program 100%-ban azonosítani tudja. Az állandó utalásokról (jövedelmek, adók, járulékok stb.) „Adónem törzs” állomány készíthető, amely alapján az elektronikus bankforgalom feldolgozásakor ezen tételek azonosítása is teljes körű (100%).

    Amennyiben a „PSD2” rendszert a bankoknál elérhető lesz, és az ehhez szükséges licencet is meg tudjuk szerezni, az utalási rendszer közvetlenül a banki szoftverekkel tud majd kommunikálni (nem lesz szükség utalási állományokra).

    A WINTAX jelenleg a következő bankok utalási állományait tudja elkészíteni: (Az utalási rendszerünket igény szerint, térítésmentesen igazítjuk a bankokhoz, tehát a lista felülről nyitott)

Utalási állományok
Utalási állományok