A veszélyhelyzet miatti foglalkoztatási esetek kezelése

A veszélyhelyzet miatt, a vállalkozások  különböző megoldásokat alkalmaznak a foglalkoztatásban.

Koronavírus miatti kedvezmény érvényesítése

A “Szerviz ” / “Beállítasok” menüpontban, a Számfejtés fülön jelölhető a Koronavírus kedvezmény paraméter, mely paraméter esetén a program érvényesíti a meghatározott kedvezményt.

Koronavírus kedvezmény beállításai
Koronavírus kedvezmény beállításai

Otthoni munkavégzés – Home office

A számfejtéskor is megjelenő munkaidő analitikában, lehetőség van az otthoni munkavégzés jelölésére az 1 – H kóddal. Ez a kód ugyanúgy viselkedik, mintha normál munkavégzés lenne jelölve, tehát teljes értékű munkanapnak számít a számfejtéskor.

Otthoni munkavégzés
Otthoni munkavégzés

Szabadság kiadása

Mivel a munkáltató rendelkezik a munkavállalók szabadságának egy részével, ezért szabadságot is elrendelhet. A munkaidő analitikában, ilyen esetben a Fizetett szabadság típusok közül lehet választani.

Szabadság kiadása
Szabadság kiadása

Állásidő

Állásidő esetén, a munkaidő analitikában az O – Állásidő kóddal jelölhetőek ezek a munkanapok. Jelenléti ív vezetése esetén, a jelenléti íven is állásidő típussal kell rögzíteni ezeket az időtartamokat. Ezekre az időszakokra a Személyi adatokban, a Munkaügyi adatok fülön megadott Állásidő alapbére mező összegével számol a program.

Állásidő beállítása munkaidő analitikában
Állásidő beállítása munkaidő analitikában

Munkaidő keretben történő foglalkoztatás

Munkaidő keretben történő foglalkoztatás esetén, a “Számfejtés ” / “Időadatok” / “Munkarend adatok” és a “Számfejtés ” / “Időadatok” / “Beosztás adatok” menüpontban a számfejtés megkezdése előtt lehetőség van módosítani a munkarendet és a beosztást.

Fizetés nélküli szabadság

Veszélyhelyzet esetén

A munkáltató, egészszégügyi szolgáltatási járulékot állapít meg, vall be és fizet meg május 1-től, a veszélyhelyzetből kifolyólag fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállalók után.

Ennek bejelentéséhez és számfejtéséhez, a munkaidő analitikában a Fizetés nélk. szab – Veszélyhelyzet (J-T) kódot kell választani.

Fizetés nélküli szabadság -veszélyhelyzet
Fizetés nélküli szabadság -veszélyhelyzet

A fenti kód használata esetén a program számfejti az egészségügyi szolgáltatási járulékot és a szokásos módon elkészíti a T1041 bejelentő lapot a megfelelő mező jelölésével.

Egyéb fizetés nélküli szabadság

A munkavállaló kérésére fizetés nélküli szabadság is engedélyezhető. Szintén a munkaidő analitikában jelölhetőek a Fizetés nélküli szabadság jogcímek.

Fizetés nélküli szabadság megadása
Fizetés nélküli szabadság megadása

Fizetés nélküli szabadság esetén, a munkavállaló egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségének a bejelentését is el lehet a programmal készíteni a “Adatszolgáltatás ” / “Bejelentőlapok” / “20T1011” menüpontban, ahol a munkáltató átvállalási szándékát is jelezni lehet.

T1011 - gyűjtés
T1011 – gyűjtés

Ha a munkáltató átvállalja a munkavállaló egészségügyi szolgáltatási járulék kötelezettségét, akkor az az Egyéb jövedelmek között számfejthető.

Jogviszony megszüntetése

Ha a jogviszony megszüntetésére kerül sor, akkor a “Jogviszony megszüntetés ” / “Kiléptetés” funkcióval egyesével, több munkavállaló esetében a “Jogviszony megszüntetés ” / “Csoportos kiléptetés” funkcióval különböző csoportokra történő szűréssel is megszüntethető a jogviszony.

Csoportos kiléptetés
Csoportos kiléptetés

A Kilépő papírokat egyesével vagy csoportosan is van lehetőség elkészíteni, akár .pdf formátumban is.