BÉR 2024. évi 25.03-as verzió

Demó verzió érvényessége: 2024.02.29.
Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2024.09.15
Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program:  2024.09.15
Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát
Program verzió érvényessége: 2024.09.24

Programregisztráció 

Ahogy azt már megszokhatták, a honlapunkról valamennyi programunk, így a 2024. évi is csak demo verzióban tölthető le. A demo verzió 2024. január és február hónapban engedi a bérszámfejtő program használatát. A programhasználat meghosszabbításához a 2024. évi programokat is regisztráltatni kell. A regisztráció feltétele az esedékes programhasználati díjak megfizetése.

A regisztrációs eljárás részletes leírását az alábbi bejegyzésben találják:

Regisztráció!

25.03-as verzió fontosabb változásai:

 • Rehabilitációs hozzájárulási előleg nyilvántartása (06.10)
 • TB kifizetőhely – Ellátások – folyamatos biztosítási idő (05.22)
 • Navision bérfeladás (.xls) (05.17)
 • Iker GYED a TB xml adatszolgálatásban (05.15)
 • Költségnyilatkozat kódok (05.14)
 • Számfejtő lapon a munkaszám és a részleg megjelenítése (05.14)
 • Importálható az Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához (EB_FOLYKK_01) nyomtatvány (05.08)
 • Kifizetőt terhelő juttatások export-import (05.07)
 • Őstermelői kifizetések export-import (05.06)
 • Bérfeladás (.xls) fájl (05.06)
 • Infotéka bérfeladás fájl (04.12)
 • Bérfeladás listákon a KIVA adatok megjelenítése (04.11)
 • TB kifizetőhely – táppénz számítás módja (04.11)
 • Importálható az IGÉNYBEJELENTÉS az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokra és a baleseti táppénzre, valamint a méltányosságból igénybe vehető pénzbeli ellátásokra (EB_IGBEJ_01) nyomtatvány (04.02.)
 • 2009 negyedéves munkaügyi statisztika módosítása (04.02)

Rehabilitációs hozzájárulási előleg nyilvántartása

A Novitax bérszámfejtő program rehabilitációs hozzájárulás kalkulációt készít a “Nyilvántartások ” / “Rehabilitációs hozzájárulás előleg” menüpontban.

Rehabilitációs hozzájárulási előleg nyilvántartása

TB kifizetőhely – Ellátások – folyamatos biztosítási idő

A folyamatos biztosítási idő megállapításánál módosítottuk a kieső idők figyelembevételét.

Navision bérfeladás (.xls)

Az “Utalás/Feladás ” / “Főkönyvi feladás ” / “Navision bérfeladás (.xls)” menüpontban elkészíthető egy xls formátumú bérfeladás fájl a Navison könyvelő programnak.

Iker GYED a TB xml adatszolgálatásban

A TB ellátás rögzítésekor, az Iker GYED jelölése esetén, az azonos születési dátumú gyermekeket begyűjti a bérszámfejtő program a TB xml fájl készítésekor.

Továbbra is csak egy gyermeket lehet kiválasztani, a Részletező lap javításában és a listán sem jelenítünk meg több gyermeket, csak a TB xml fájl fogja tartalmazni a további gyermek(ek) adatait.

Költségnyilatkozat kódok

A Személyi adatokban, a Bevallás fülön lehetőség van a különböző költségtérítések nyilatkozat kódjainak a beállítására, amelyek importálásra kerülnek a 2408M-04-es lap megfelelő soraiba.

Figyelem!

A helyes adatszolgáltatás elkészítéséhez szükséges a költségnyilatkozat kódok helyes beállítása, mert azokat már próbálja automatikusan tölteni a Novitax bérszámfejtő program!

Számfejtő lapon a munkaszám és a részleg megjelenítése

A Számfejtő lap lekérésénél lehetőség van a személynél beállított munkaszám és a részleg megjelenítésére a Megjelenítési beállítások fülön.

Importálható az Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához (EB_FOLYKK_01) nyomtatvány

Az “Adatszolgáltatás ” / “MÁK” / “Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához (EB_FOLYKK_01)” menüpontban elkészíthető az importálható xml fájl a folyamatos keresőképtelenség igazolására, mely feltölthető a SZÜF felületre.

Lehetőség van az ellátás, az eljáró kormányhivatal, az ügyazonosító, a keresőképtelenség időtartama (insert gomb megnyomásával) és a továbbra is keresőképtelen paraméter megadására.

Ezzel egyidejűleg az “Adatszolgáltatás ” / “MÁK” / “Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához” menüpontban található korábbi ÁNYK programba importálható régi formátumú segédletet megszüntettük.

Kifizetőt terhelő juttatások export-import

A “Nyilvántartások ” / “Kiegészítő nyilvántartások 08-ashoz” / “Egyes meghatározott juttatások” menüpontban lehetőség van adatokat exportálni és importálni csv formátumban.

Kifizetőt terhelő juttatások import

Őstermelői kifizetések export-import

A “Nyilvántartások ” / “Kiegészítő nyilvántartások 08-ashoz” / “Őstermelői kifizetések” menüpontban az őstermelői kifizetések adataiból lehetőség van csv formátumú export fájlt készíteni. Ugyanazzal a formátummal az adatok importálására is van lehetőség csv formátumban.

Őstermelői kifizetések importálása

Bérfeladás (.xls) fájl

Az “Utalás/Feladás ” / “Főkönyvi feladás ” / “Bérfeladás (.xls)” menüpontban elkészíthető egy xls formátumú egyszerű bérfeladás fájl.

Infotéka bérfeladás fájl

Az “Utalás/Feladás ” / “Főkönyvi feladás ” / “Infotéka Kontír.NET (.xml)” menüpontban elkészíthető az xml formátumú bérfeladás fájl az Infotéka könyvelő programnak.

Bérfeladás listákon a KIVA adatok megjelenítése

A havi és éves bérfeladás listák lekérésekor lehetőség van KIVA adózási forma esetén a KIVA előleg adatok megjelenítésére.

KIVA előleg a bérfeladás listákon
KIVA előleg a bérfeladás listákon

TB kifizetőhely – táppénz számítás módja

A biztosítás szünetelése típusú kieső idők figyelembevételét módosítottuk a TB kifizetőhelyi modulban, a táppénz számítás módjának meghatározásakor.

2009 negyedéves munkaügyi statisztika módosítása

A 2009 negyedéves munkaügyi statisztikán az óraszámok gyűjtésén módosítottunk.

Javasoljuk az új verzióval készíteni el a 2009 negyedéves munkaügyi statisztika adatszolgáltatást!

Importálható az igénybejelentés az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokra és a baleseti táppénzre, valamint a méltányosságból igénybe vehető pénzbeli ellátásokra (EB_IGBEJ_01) nyomtatvány

Az “Adatszolgáltatás ” / “MÁK” / “Igénybejelentés egb. pénzbeli ellátásokra (EB_IGBEJ_01)” menüpontban elkészíthető az importálható xml fájl, mely feltölthető a SZÜF felületre.

Lehetőség van az ellátás, a folyósítás formájának, a hozzátartozók és a kedvezmények kiválasztására, valamint a kieső időket automatikusan felgyűjti a program a munkaidő analitikából.

Igénybejelentés egbiztosítási pénzbeli ellátásokra (EB_IGBEJ_01)

Ezzel egyidejűleg az “Adatszolgáltatás ” / “MÁK” / “Foglalkoztatói igazolás” menüpontban található korábbi ÁNYK programba importálható régi formátumú segédletet megszüntettük.