EPR adatszolgáltatás

Kiterjesztett gyártó felelősségi rendszer szerinti adatszolgáltatás (EPR) a Novitax számlázó programban

Ahhoz, hogy a program az adatszolgáltatáshoz megfelelő listát tudjon adni az alábbiak szerint kell eljárni a programban: EPR – Kiterjesztett gyártói felelősség

Az adatszolgáltatás az https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ oldalon érhető el. A megfelelő bejelentkezés és azonosítást követően az adatszolgáltatás online módon kell megtenni. Ehhez segítséget ide kattintva találnak.

A program az xml adatszolgáltatást jelenleg nem tudja elvégezni (programból automatikus adat átadás), mert sajnos nem áll rendelkezésre teszt felület. Az adatszolgáltatáshoz listát készít a program, mely adatok alapján az OKIRkapu felületén könnyedén beírhatók a megfelelő KF kódok és mennyiségek.

Az adatszolgáltatás mind az értékesítés, mind pedig a készletre vételezés alapján teljesíthető.

Adatszolgáltatás az értékesítés (kimenő számlák) alapján

Az értékesítés alapján a program a kimenő számlák EPR tartalmát vizsgálja. A lista a számlázó programban a “Feladások, bevallások/EPR adatszolgáltatás” menüpontjából érhető el.
Amennyiben menü szintű jogosultságok kerültek beállításra a programban az adminisztrátornak engedélyezni kell az új menüpontot a felhasználók számára (Beállítások/Felhasználói beállítások/Menü szintű jogosultságok… menüpont).

EPR adatszolgáltatás
EPR adatszolgáltatás

Az adatszolgáltatást a számla teljesítési dátuma alapján kell teljesíteni. A program lehetőséget biztosít egyéb paraméterek szűrésére is, így a lista nem csak az adatszolgáltatást segíti, hanem a kötelező nyilvántartásra is alkalmas (tételes lista formátum).

Szűrési paraméterek:

 • számla teljesítés dátuma
 • cikk
 • cikkcsoport
 • KF kód
 • partner
 • Partner NAV besorolás
 • számla típus

Az összesített lista formátuma alapján a program KF kódonként összesíti az értékesített cikkekhez tartozó EPR mennyiséget, ennek alapján kell a bevallás adatait rögzíteni az OKIRkapu felületén.

A lista csak xls kimenetet készít:

EPR adatszolgáltatás lista
EPR adatszolgáltatás lista

Ezt a két adatot kell megadni KF kódonként:

 • KF kód és
 • mennyiség
EPR adatszolgáltatás
EPR adatszolgáltatás az OKIRkapu felületén

Adatszolgáltatás a készletre vétel alapján (fejlesztés alatt)

A program az alábbi két listán biztosít szűrést, mely segíti az adatszolgáltatást:

 1. Cikkfogyás és növekedés lista: akkor használható, ha az EPR cikk nem készletvezetéses és rögzítik a bevételezéseket bejövő számla alapján.
 2. Forgalom lista: készletvezetéses cikkek szűrésére alkalmas lista, mely a bejövő számlák és egyéb manuális készletmozgások (bevételezés) kimutatását is lehetővé teszi.

Mind a két lista lehetőséget biztosít a cikktörzsben beállított termékdíj jellegek szűrésére, ezzel lehetőség van kimutatni a megfelelő EPR cikkek beszerzési mennyiségét.

Termékdíj jelleg
Termékdíj jelleg a cikk törzsben