WebTax – Frissítés v1.28

Frissítés – v1.28

Frissítés dátuma: 2022.09.28.

Új funkciók:

Partnerenkénti kimutatás

A Kimutatások menü kiegészült egy Partnerenkénti kimutatás funkcióval.

Kimutatások Partner kimutattás 1

Ebben a Partner név, vagy a Partner adószáma, kelte vagy teljesítés, és irány (kimenő vagy bejövő) szerinti egyösszegű és/vagy számlánkénti kimutatás készíthető el. A kimutatás excel-be exportálható.

Partnercsoportok, Cikkcsoportok

A Törzsek menüben új törzsadat megadási lehetőségek állnak rendelkezésre.  Ezek a Cikkcsoportok és Partnercsoportok. “+” gombbal új cikkcsoport, vagy partnercsoport hozható létre. Szerkesztés gombbal a meglévő cikkcsoport, vagy partnercsoport módosítható. 

Törzsek Cikkcsoportok 1

Törzsek Partnercsoportok 1

A Partnercsoportokat és Cikkcsoportokat a Kedvezmények kezelésénél használhatja.

A Cikktörzsben a lista oldalon és cikk adatlapon új mező áll rendelkezésre; cikkcsoport. A listában szűrhető, rendezhető, az adat bekerül az exportba is.

Ckktörzs cikkcsoport állítható 1

A Partnertörzsben a Partner listaoldalon és a partner adatlapon új mező áll rendelkezésre; partnercsoport.  A listában szűrhető, rendezhető, az adat bekerül az exportba is.

Partner Partnercsoport 1

Kedvezmények kezelés

Elkészült a Kedvezmények kezelésének lehetősége a kimenő számláknál. Egyösszegű és százalékos kedvezmény(ek) adható(k) meg a számla készítés közben a számla tételénél. Ezenkívül cikkcsoportra, partnercsoportra is beállíthatóak kedvezmények. A kedvezmények kezelését a Törzsek/Kedvezmények menüben teheti meg.

Törzsek Kedvezmények

A kedvezménytörzsben konkrét partnerhez vagy konkrét cikkhez is megadható kedvezmény. Partner adatlapon

Partnerek Kedvezmények

és a Cikkadatlapon a Kedvezmények fülön is

Törzsek Cikktörzs kedvezmények

láthatóak az aktív és a korábbi kedvezmények. Innen új kedvezmény is rögzíthető.

FONTOS! Ha a számlázás közben az egységárat módosította (de nem kedvezményt, vagy nem a cikktörzsben található árat szeretné alkalmazni), akkor a  Tételek fekete sávban található  Számláim %jel jelre kattintással a Kedvezmény/eredeti egységár törölhető, vagy 

Számláim Eerdeti ár törlése számlázás közben nem kedvezmény miatt

a Cégbeállítások/Számlabeállítások menüben az Eredeti ár mező kihagyása kockát pipálja be és a Cég módosítása gombbal a módosítást mentse el!

Cégbeállítások Számlabeállítások Eredeti ár mező kihagyása

A bejövő bizonylatoknál manuálisan rögzíthetőek a kedvezmények és természetesen a NAV xml beolvasáskor is feldolgozzuk a kapott kedvezményeket.

Partnerkapcsolati adatok importálási lehetősége

Az Importok menüben eddig is lehetett Partner adatokat importálni, azonban kiegészítettük a Partnerkapcsolatok importjával.

Importok Partner kapcsolati import

Most már lehetősége van xls, xlsx, csv fájlformátumból importálni például a Partner kapcsolattartójának nevét, e-mailcímét, telefonszámát.

Módosítások, hasznos funkciók:

  • a Kontírozás menü listaoldalán lehetőség van a számla bruttó összegére szűrni/keresni.
  • a Bejövő bizonylatok és a Kontírozás menü listaoldalakon a Bizonylat státusz szűrés több státuszra is lehetséges. (kiválasztás/kijelölés: Ctrl+egér bal klikk)
  • a Pénztárgépzárások menüben a berögzített adatok módosíthatóak.
  • a Kimutatások/ÁFA menüben a lekért kimutatásban az előleg számlák is szerepelnek.
  • a partner adatok exportját kiegészítettük a partnerkapcsolatok, a bankszámla és a cím adataival.
  • a kiállítandó számla fejlécébe kiegészítő információk adhatók meg a Cégbeállítások/Számlabeállítások menüben. Mostantól megadhatók például; telefonszám, e-mailcím, weboldal cím…stb. adatok is.
  • a Bankszámlakivonat feldolgozásánál előfordul, hogy nem attól a cégtől érkezi az utalás, akinek a számlát kiállította. Ilyen eset lehet például mikor a Futár cégek számolnak el, és utalják el az utánvéttel beszedett összegeket. Most már lehetőség van arra, hogy manuálisan rendelje össze a számlát Partnertől függetlenül.