Igazolásra váró igazolatlan napok számfejtése az előző évre

Ha az előző évben maradnak igazolásra váró igazolatlan napok az év végén (melyekről még nem hozott igazolást a foglalkoztatott), akkor azokat a nyitás után lehet számfejteni a következő évi programban.

Nyitás

Ha a gépi nyitás után történik a december hónap számfejtése, akkor az előző évi programban újra le kell futtatni a “Szerviz ” / “Zárás” menüpontot. Ezután a következő évi programban, a főmenüben újra el kell indítani a gépi nyitás előző évből funkciót, a már meglévő adatok megtartásával.

Ha az adatok újra nyitása megtörtént, akkor a bérszámfejtő programban a “Számfejtés ” / “Egyéb számfejtés” / “Igazolásra váró igazolatlan napok” / “Előző év újra nyitása” menüpont segítségével lehet áthozni a korábbi gépi nyitás óta felgyűjtött igazolásra váró napokat.

Ebben a menüpontban jelzi a program, hogy mely személyek mely időszakai lettek átnyitva, melyek várnak még igazolásra előző évre, illetve mely időszakoknak történt már meg a számfejtése.

Előző évi igazolásra váró napok nyitása
Előző évi igazolásra váró napok nyitása

Ha a név előtt Zöld pipa van, akkor az előző évi adatok átnyitásra kerültek, az előző évi igazolásra váró nap számfejthető.

Ha a név előtt X van, akkor OK gomb gombra kattintva, a bérszámfejtő program átnyitja azt.

Ha az évszámos mezőben szf. jelzés található, az az előző évi időszak már számfejtve lett.

Előző évi igazolásra váró napok rögzítése előző év hiányában

Abban az esetben ha előző év nem Novitax bérszámfejtő programban volt számfejtve, is van lehetőség az előző évi igazolásra váró napokat felrögzíteni az utólagos számfejtéshez.

A “Számfejtés ” / “Időadatok” / “Előző évi munkaidő adatok” menüpontban lehet felrögzíteni az Igazolatlan távollét – Igazolásra váró távollét (I-2) kóddal az igazolásra váró napokat.

Előző évi igazolásra váró napok
Előző évi igazolásra váró napok

TB ellátás

TB kifizetőhely esetén, az átnyitások után, de a előző évi igazolatlan napok számfejtése előtt, a “TB kifizetőhely ” / “Ellátások” menüpontban az ellátást a hozott igazolás alapján meg kell hosszabbítani.

Számfejtés

A “Számfejtés ” / “Egyéb számfejtés” / “Igazolásra váró igazolatlan napok” / “Számfejtés előző évre” menüpontban van lehetőség az előző évi igazolatlan napok számfejtésére.

A személy kiválasztása után, ki kell választani az előző évi számfejteni kívánt időszakot.

Nem tárgyévi - december
Időszak

A megjelenő előző évi munkaidő analitikában kell az igazolásra váró igazolatlan napokat (I-2) módosítani a megfelelő távollét kódra.

Előző évi munkaidő analitika
Előző évi munkaidő analitika

A megadott távollét, betegszabadság, táppénz, CSED, GYED, GYES, igazolt nem fizetett távollét, és  igazolatlan távollét lehet.

A megadott távollét típus szerint számfejti a program az előző évi igazolásra váró igazolatlan napot.

TB ellátás esetén, amennyiben a vállalkozás nem TB kifizetőhely, akkor munkaidő analitika módosításának tárolásával nullás számfejtést készít a bérszámfejtő program.

Adatszolgáltatás

Minden esetben, az adott évi megfelelő számfejtési hónapban (pl.: aktuális év január), az előző évi időszakra (pl.: előző év december), a 08-as adatszolgáltatásban újra elkészíti legalább a 08M-08-as lapot teljes hónapra, a kieső idő feltüntetésével.